Σλοβακία: Υποχρεωτική η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους λόγω κορωνοϊού

Επιβάλλονται αυστηρότερα μέτρα - Ποια θα είναι αυτά

Σε αυστηρότερα μέτρα προχωράει η Σλοβακία σε μια προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα. Γι’ αυτό τον λόγο από την Πέμπτη επιβάλλει τη χρήση μάσκας σε όλους τους δημόσιους χώρους.

Κορωνοϊός: Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο ιός μπορεί να μολύνει τα μάτια

Αυτό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ίγκορ Μάτοβιτς χθες Κυριακή, καθώς στη Σλοβακία καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων.

Τι μέτρα θα επιβληθούν στη Σλοβακία λόγω κορωνοϊού

  • Όσων αφορά τα εστιατόρια από την Πέμπτη το σερβίρισμα φαγητού θα επιτρέπεται μόνο σε εξωτερικούς χώρους καθώς και η παράδοση φαγητού, ενώ οι σάουνες, τα γυμναστήρια και οι πισίνες θα είναι κλειστές μέχρι νεοτέρας. 

  • Στα εμπορικά κέντρα, από τη άλλη, θα πρέπει να διασφαλίζεται χώρος 15 τετραγωνικών μέτρων τουλάχιστον για κάθε πελάτη, ενώ τα φαρμακεία και τα καταστήματα τροφίμων θα πρέπει όσες ώρες λειτουργούν να εξυπηρετούν μόνον πελάτες μεγάλης ηλικιας.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις θα απαγορευτούν και οι αθλητικοί αγώνες θα διεξάγονται χωρίς κόσμο, ενώ οι αρμόδιοι αξιωματούχοι συνεχίζουν τη συζήτηση για να αποφασίσουν αν θα επιβληθεί απαγόρευση στις δημόσιες συναντήσεις άνω των έξι ανθρώπων.

Η επιτροπή αντιμετώπισης κρίσεων υιοθέτησε μια σειρά από μέτρα, τα οποία αποσκοπούν κυρίως στην αποτροπή συγκεντρώσεων μεγάλου αριθμού ανθρώπων, στα οποία περιλαμβάνεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κατοικημένες περιοχές, όταν κάποιος βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των πέντε μέτρων από ανθρώπους που δεν ανήκουν στην οικογένειά του, δήλωσε παράλληλα χθες ο υπουργός Υγείας Μάρεκ Κράιτσι.

Κορωνοϊός: Σε κατάσταση συναγερμού η Μαδρίτη - Νέο μερικό lockdown

«Ξέρουμε ότι αν δεν υιοθετήσουμε αυστηρά μέτρα, η καμπύλη (των νέων κρουσμάτων) θα μεγαλώσει με παρόμοιο τρόπο με αυτόν στην Τσεχική Δημοκρατία», σημείωσε ο υπουργός.

Να σημειωθεί ότι από την αρχή εμφάνισης της πανδημίας σε ολόκληρο τον πλανήτη η χώρα έχει καταγράψει 19.850 κρούσματα κορωνοϊού και 61 θανάτους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top