Κορωνοϊός: Σε κατάσταση συναγερμού η Μαδρίτη - Νέο μερικό lockdown

Σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η πανδημία

Η ισπανική κυβέρνηση κήρυξε σε κατάσταση συναγερμού στην περιοχή της Μαδρίτης τοπ μεσημέρι της Πέμπτης, στην προσπάθεια να ανακόψει την αύξηση των μολύνσεων από τον κορωνοϊό, επαναφέροντας ένα μερικό lockdown στην πρωτεύουσα το οποίο ακύρωσε χθες η δικαιοσύνη.

Μαδρίτη: Ισπανικές σημαίες κυμάτισαν προς τιμήν των νεκρών από κορωνοϊό

Ο υπουργός Υγείας, Σαλβαδόρ Ίγια, ανακοίνωσε την απόφαση αυτή μετά το τέλος μιας έκτακτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου που διήρκεσε δύο ώρες.

«Πρέπει να λάβουμε μέτρα για να προστατεύσουμε την υγεία των Μαδριλένων και να αποτρέψουμε μια έκρηξη των μολύνσεων κορωνοϊού να φθάσει στην υπόλοιπη χώρα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Σαλβαδόρ Ίγια, μετά το τέλος μιας έκτακτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου που διήρκεσε δύο ώρες.

Η απόφαση της αριστερής κυβέρνησης του σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ ελήφθη παρά τη σφοδρή εναντίωση της περιφερειακής κυβέρνησης της Μαδρίτης, της οποίας ηγείται το Λαϊκό Κόμμα της συντηρητικής αντιπολίτευσης.

Η απόφαση αυτή επιτρέπει στην κυβέρνηση να επιβάλει μερικό lockdown στην ισπανική πρωτεύουσα και τα προάστιά της, μία μέρα αφότου δικαστήριο της Μαδρίτης απέρριψε την κυβερνητική εντολή για αυστηρότερα μέτρα, αποφασίζοντας υπέρ των τοπικών αξιωματούχων που εναντιώνονταν στους νέους περιορισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι η της Μαδρίτης και των προαστίων της καταγράφει μία από τις πιο ανησυχητικές εξάρσεις κρουσμάτων στην Ευρώπη τις τελευταίες εβδομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ισπανική πρωτεύουσα έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 9. 637 νεκρούς, δηλαδή το 1/3 των θανάτων στο σύνολο και 258.767 κρούσματα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top