Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Κιργιστάν- Ο στρατός στους δρόμους

Απαγόρευση της κυκλοφορίας και αυστηρά μέτρα ασφαλείας

Εικόνες από τις διαδηλώσεις χθες στο Κιργιστάν- βίντεο ΑΡ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε το Κιργιστάν, ο πρόεδρος της χώρας Σοορονμπάι Τζεενμπέκοφ, ο οποίος νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι είναι έτοιμος να παραιτηθεί. Μάλιστα, έδωσε εντολή στον στρατό να αναπτυχθεί στους δρόμους του Μπισκέκ, καθώς αναταραχή επικρατεί στη χώρα της κεντρικής Ασίας. 

Κιργιστάν: Έτοιμος να παραιτηθεί ο πρόεδρος της χώρας

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Τζεενμπέκοφ, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που περιλαμβάνει απαγόρευση της κυκλοφορίας και αυστηρά μέτρα ασφαλείας, θα βρίσκεται σε ισχύ από τις 8 μ.μ. σήμερα μέχρι τις 8 π.μ. της 21ης Οκτωβρίου. 

Στη διαταγή του δεν αναφέρεται πόσοι στρατιώτες θα αναπτυχθούν, όμως έχουν οδηγίες να χρησιμοποιήσουν στρατιωτικά οχήματα, να δημιουργήσουν σημεία ελέγχου και να εμποδίσουν ένοπλες συγκρούσεις. 

Κιργιστάν: Ρήξη στους κόλπους της αντιπολίτευσης

Νωρίτερα ο πρόεδρος είχε δηλώσει έτοιμος να παραιτηθεί μόλις διοριζόταν ένα νέο υπουργικό συμβούλιο, καθώς πολιτικοί αναζητούσαν μια λύση σ' ένα κενό εξουσίας.

Οργανώσεις της αντιπολίτευσης, η οποία είναι διαιρεμένη σε 11 κόμματα που αντιπροσωπεύουν συμφέροντα φυλών,  καβγάδιζαν μεταξύ τους αφότου κατέλαβαν κυβερνητικά κτίρια και εξανάγκασαν να ακυρωθεί το διαφιλονικούμενο αποτέλεσμα των εκλογών αυτή την εβδομάδα. 

Αφού υποχρέωσαν το υπουργικό συμβούλιο να παραιτηθεί και την εκλογική επιτροπή να ακυρώσει το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής, οι οργανώσεις της αντιπολίτευσης στο Κιργιστάν έχουν μέχρι τώρα αποτύχει να συμφωνήσουν στο ποιος θα ηγηθεί μιας προσωρινής κυβέρνησης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top