Debate για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ - Στο επίκεντρο η πανδημία

Τι είπαν Μάικ Πενς και Κάμαλα Χάρις

Σε ήπιους τόνους – σε γενικές γραμμές- κινήθηκε το μοναδικό debate των υποψηφίων για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ, μεταξύ του Μάικ Πενς και της Κάμαλα Χάρις, που διεξήχθη χθες στη Σολτ Λέικ Σίτι (Γιούτα) και συντόνισε η επικεφαλής του γραφείου της εφημερίδας USA Today στην Ουάσινγκτον, Σούζαν Πέιτζ.

Debate προσβολών! Τραμπ: «Είσαι χαζός» - Μπάιντεν: «Ο χειρότερος πρόεδρος»

«Περιστασιακά, ο Πενς και η Χάρις διέκοπταν ο ένας τον άλλον, ενώ σπάνια σταματούσαν να ομιλούν όταν η συντονίστρια της συζήτησης, η Σούζαν Πέιτζ, τους ζητούσε να το πράξουν. Ωστόσο, στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής τηλεμαχίας για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Σολτ Λέικ Σίτι, οι δύο πολιτικοί έκαναν κάτι, το οποίο οι διακοπές και οι εκρήξεις του Τραμπ δεν είχαν επιτρέψει να γίνει στη διάρκεια της προεδρικής τηλεμαχίας της περασμένης εβδομάδας. Η Χάρις και ο Πενς μίλησαν» σχολίασε το POLITICO.

Εκλογές ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο νικητής του debate

H υποψήφια των Δημοκρατικών, γερουσιάστρια Κάμαλα Χάρις κατήγγειλε χθες Τετάρτη τον τρόπο που αντιμετώπισε η κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ την πανδημία του κορωνοϊού, τη «μεγαλύτερη αποτυχία στην αμερικανική ιστορία», όπως τη χαρακτήρισε.

«Οι Αμερικανοί έγιναν μάρτυρες αυτής που είναι η μεγαλύτερη αποτυχία της κυβέρνησης οποιουδήποτε προέδρου στην ιστορία της χώρας μας», τόνισε η Χάρις κατά την έναρξη της τηλεμαχίας της με τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς.

Μάικ Πενς και Κάμαλα Χάρις κατά το debate για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ

Μάικ Πενς και Κάμαλα Χάρις κατά το debate για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ- φώτο ΑΡ

Επίσης, τόνισε κατά τη διάρκεια του debate, ότι οι Αμερικανοί έχουν δικαίωμα να μάθουν σε ποιον οφείλει χρήματα ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. «Θα ήταν πολύ καλό εάν γνωρίζαμε σε ποιον χρωστάει χρήματα ο πρόεδρος των ΗΠΑ (...), διότι ο αμερικανικός λαός έχει το δικαίωμα να ξέρει τι ή ποιος επηρεάζει τις αποφάσεις του προέδρου», πρόσθεσε η Χάρις, κατηγορώντας τον Τραμπ πως «συγκαλύπτει τα πάντα».

Από την πλευρά του, ο Ρεπουμπλικάνος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς κατηγόρησε τη Δημοκρατική αντίπαλό του ότι «υπονομεύει την εμπιστοσύνη» των Αμερικανών στο μελλοντικό εμβόλιο εναντίον του κορωνοϊού αμφισβητώντας την αξιοπιστία των δηλώσεων του Ντόναλντ Τραμπ. «Το γεγονός ότι συνεχίζετε να υπονομεύετε την εμπιστοσύνη του πληθυσμού στο εμβόλιο, εάν αυτό έρθει ενόσω βρίσκεται στην εξουσία η κυβέρνηση Τραμπ, είναι σκανδαλώδες», είπε ο Πενς.

«Οι τηλεθεατές που είχαν ενδιαφέρον για να μάθουν τις θέσεις των δύο υποψηφίων αντιπροέδρων, μπορούσαν να ακούσουν όσα έλεγαν. Από την άλλη μεριά, οι τηλεθεατές με ελάχιστο ενδιαφέρον, μπορούσαν να αλλάξουν κανάλι για να δουν μπέιζμπολ, χωρίς να ανησυχούν ότι θα γίνει κάτι σημαντικό ή μη αναμενόμενο» σημείωσε το Politico.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top