Εκλογές ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο νικητής του debate

Σύμφωνα με δημοσκόπηση επικράτησε με 48% έναντι του Τραμπ 41%

Προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις, και ψέματα στιγμάτισαν το πρώτο χαοτικό debate μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Τζο Μπάιντεν, μια τηλεμαχία που αποδείχθηκε πολύ κατώτερη των προσδοκιών. 

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Τραμπ και Μπάιντεν αντιμέτωποι στο πρώτο debate

Ποιος όμως επικράτησε σε αυτή την πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση;  

Πριν καλά-καλά προλάβει να κατακαθίσει ο κονιορτός και να αποκρυσταλλωθούν οι γνώμες,  το CBS έσπευσε να διεξαγάγει μια δημοσκόπηση, όπου το 48% δήλωσε ότι νικητής ήταν ο Τζο Μπάιντεν. 
Αρκετά κοντά πίσω του ακολουθεί ο Ντόναλντ Τραμπ με 41%, ενώ ένας στους δέκα ερωτηθέντες θεωρεί ότι ο αγώνας έληξε ισόπαλος. Το περιθώριο στατιστικού λάθους στη Ωστόσο, το 69% δήλωσε «ενοχλημένο» από την ατμόσφαιρα που επικράτησε στο debate, ενώ οκτώ στους δέκα χαρακτήρισαν «αρνητικό» το κλίμα.

Σε ερώτημα για το ποιος ήταν πιο ειλικρινής στις απαντήσεις του, το 65% ψήφισε Μπάιντεν και μόλις το 29% τον Τραμπ.
Οσον αφορά τη γνώμη που σχημάτισαν για τους δύο πολιτικούς αντιπάλους, για τον Μπάιντεν το 38% σχημάτισε καλύτερη γνώμη και το 32% χειρότερη, ενώ για τον Τραμπ το 24% ανέφερε πως τον εκτιμά περισσότερο και το 42% πως η γνώμη του είναι ακόμη χειρότερη για τον Αμερικανό πρόεδρο. 

Σύμφωνα με τον εκλογολόγο δρα Φρανκ Λουτζ, ουδείς εκ των δύο αντιπάλων δεν πήρε ξεκάθαρα τη νίκη, ενώ, όπως τόνισε, «η τηλεμαχία ουσιαστικά έπεισε ορισμένους αναποφάσιστους ψηφοφόρους να μην ασκήσουν διόλου το εκλογικό τους δικαίωμα». «Ο  Τραμπ υπερασπίστηκε εαυτόν ενώ θα έπρεπε να υπερασπίζεται την Αμερική. 

Debate προσβολών! Τραμπ: «Είσαι χαζός» - Μπάιντεν: «Ο χειρότερος πρόεδρος»

Ο Μπάιντεν είναι στις καλύτερες στιγμές του όταν εμφανίζεται οραματιστής, αλλά στο ντιμπέιτ προσπαθούσε να πολεμήσει τον Τραμπ. Θα πρέπει να προετοιμαστούν καλύτερα για την επόμενη τηλεμαχία», κατέληξε.
Αλλά και στο Ηνωμένο Βασίλειο, δημοσκόπηση στο Twitter που διεξήγαγε η Britain Elects έδειξε ότι οι Βρετανοί τηλεθεατές έδωσαν σαφέστατο προβάδισμα με 50,8% στον Μπάιντεν, έναντι 23,4% του Τραμπ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top