Γερμανικά ΜΜΕ για Χρυσή Αυγή: «Σκληρότερη απόφαση από το αναμενόμενο»

Τι ανέφερε η γερμανική δημόσια τηλεόραση

Δείτε το ρεπορτάζ του Star σχετικά με την απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Η δίκη της Χρυσής Αυγής μονοπώλησε το ενδιαφέρον των περισσότερων μέσων ενημέρωσης στη Γερμανία, με τη δημόσια τηλεόραση της χώρας να κάνει λόγο για τη «σκληρότερη απόφαση σε ομαδική δίκη από τη Δίκη των Συνταγματαρχών».

Πιο συγκεκριμένα, το δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF αναφέρθηκε σε απόφαση «πιο σκληρή από το αναμενόμενο».

Χρυσή Αυγή: Πρώτη είδηση στα διεθνή ΜΜΕ η καταδίκη των φασιστών

Το ρεπορτάζ έκανε λόγο για «σημαντική πολιτική πίεση», αλλά και πίεση «από τον δρόμο» προς την πρόεδρο του Δικαστηρίου, ενώ περιέγραψε όσα συνέβησαν νωρίτερα σήμερα έξω από το κτίριο του δικαστηρίου, με το συγκεντρωμένο πλήθος και την έντονη αστυνομική παρουσία.

Σημείωσε μεταξύ άλλων, την στάση της Χρυσής Αυγής εναντίον μεταναστών και δημοσιογράφων, αλλά και τους ναζιστικούς χαιρετισμούς στελεχών της, σημειώνοντας ότι «το σοκ ήταν μεγάλο για την ελληνική κοινωνία, η οποία παραδοσιακά τοποθετείται κυρίως φιλελεύθερα ή κεντροαριστερά». 

Το ZDF τόνισε ότι η απόφαση έχει μεγάλη σημασία και για τους πολλούς μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι «όσο αυξάνονται οι ακροδεξιές φωνές, τόσο πιο δύσκολα ενσωματώνονται» στην κοινωνία.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Οι ποινές για εγκληματική οργάνωση - Τι θα ακολουθήσει

Αναλυτικό ρεπορτάζ από την Αθήνα προβλήθηκε και από το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας Τηλεόρασης ARD, ενώ και η Γερμανική Ραδιοφωνία (Deutschlandfunk) δημοσίευσε σχετική ανταπόκριση στην ιστοσελίδα της.

Ανταποκρίσεις δημοσιεύθηκαν στο σύνολο των γερμανικών ειδησεογραφικών ιστοσελίδων. «Δικαστήριο καταδικάζει τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής», έγραψε ενδεικτικά η Frankfurter Allgemeine Zeitung. «Καταδίκη για τον ιδρυτή της Χρυσής Αυγής», ήταν ο τίτλος της Deutsche Welle.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top