Βοσνία: Δύο νεκροί και 18 τραυματίες σε συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών

Οι 10 σε σοβαρή κατάσταση- Δεν έχει γίνει γνωστό τι πυροδότησε τη συμπλοκή

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 18 τραυματίστηκαν σε σύγκρουση μεταξύ μεταναστών στο βορειοδυτικό τμήμα της Βοσνίας, ανέφερε η τοπική αστυνομία σήμερα Πέμπτη.

Παίρνει 500 μετανάστες από τη Μόρια η Γαλλία

Το περιστατικό έλαβε χώρα αργά την Τετάρτη στη βορειοδυτική πόλη Μπιχάκ. Κάτοικος της περιοχής κάλεσε την αστυνομία, η οποία ήρθε αντιμέτωπη με το τραγικό αποτέλεσμα της συμπλοκής. Οι μετανάστες που τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 10 σοβαρά, έχουν μεταφερθεί σε τοπικό νοσοκομείο.

Δεν έχει γίνει απόλυτα σαφές τι πυροδότησε τις συγκρούσεις, ωστόσο τα μακρινά ταξίδια των μεταναστών και το αβέβαιο μέλλον τους, συχνά οδηγούν σε εντάσεις μεταξύ τους.

Μεταναστευτικό: 109 παιδιά με προβλήματα υγείας αναχώρησαν για τη Γερμανία

Οι μετανάστες έχουν έρθει στη βορειοδυτική βοσνιακή πόλη, επειδή βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Κροατία, που κράτος- μέλος της ΕΕ.

Χιλιάδες άνθρωποι που «διέφυγαν» από τη φτώχεια ή τη βία που βίωναν στις χώρες καταγωγής τους, έχουν κολλήσει στη Βοσνία και σε άλλες βαλκανικές χώρες, καθώς προσπαθούν να φτάσουν στη Δυτική Ευρώπη. Την ίδια ώρα, όσοι παρέχουν βοήθεια στους μετανάστες, εξέφρασαν τους φόβους τους για τις συνθήκες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι μετανάστες, καθώς πλησιάζει ο χειμώνας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top