Διαρροή αέρα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Επεισοδιακό Σαββατοκύριακο πέρασαν οι αστροναύτες για δεύτερη φορά

Διαστημόπλοιο

Μια μικρή, αλλά όχι κρίσιμη, διαρροή αέρα έφερε αναστάτωση στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπως δήλωσε η ΝΑΣΑ την Τρίτη. 

Ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα που το πλήρωμα χρειάστηκε να απομονωθεί σε ένα συγκεκριμένο τμήμα του σταθμού, με τα υπόλοιπα κομμάτια κλειστά, σε μία προσπάθεια να εντοπιστεί η διαρροή. Το πλήρωμα παρέμεινε απομονωμένο από το βράδυ της Παρασκευής 25 Σεπτεμβρίου μέχρι και το πρωί της Δευτέρας 28 Σεπτεμβρίου.

Το βράδυ της Δευτέρας τους ξύπνησαν για να συνεχίσουν τις έρευνες, καθώς η διαρροή φαινόταν να αυξάνεται.

Πάτησε ξανά στη Γη μετά από 328 μέρες - Η αστροναύτης που έσπασε κάθε ρεκόρ

Ύστερα από μεταμεσονύκτιες έρευνες, διαπιστώθηκε πως η διαρροή τελικά δεν αυξήθηκε, αλλά μια προσωρινή αλλαγή θερμοκρασίας οδήγησε σε λανθασμένη μέτρηση της πίεσης της καμπίνας.

Οι αστροναύτες ακόμα ψάχνουν την ακριβή πηγή της διαρροής, αλλά τουλάχιστον εντόπισαν σε ποιο κομμάτι του σταθμού βρίσκεται και το απομόνωσαν. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα, καθώς θα περιορίσει τις έρευνες και μειώνει και τον κίνδυνο στον υπόλοιπο σταθμό. Οι αστροναύτες συνεχίζουν έτσι από χθες την καθημερινή τους ρουτίνα.

Η NASA θα στείλει επιπλέον δεξαμενές παροχής αέρα στην επόμενη παράδοση του διαστημικού σταθμού, η οποία έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη. Εφόσον η διαρροή δεν επιδεινωθεί, ο διαστημικός σταθμός θα έχει φτιαχτεί μέχρι την επόμενη άνοιξη.

Σημαντική ανακάλυψη ΝΑΣΑ: Βρέθηκε πλανήτης με νερό

Σε δύο εβδομάδες, δύο Ρώσοι και ένας Αμερικανός έχουν προγραμματιστεί να φτάσουν στον διαστημικό σταθμό, ακολουθούμενοι από πλήρωμα τριών Αμερικανών κι έναν Ιάπωνα στη δεύτερη εκτόξευση αστροναυτών του SpaceX, που στοχεύει τώρα να γίνει στις 31 Οκτωβρίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top