Τουρκία: Φιέστα στον Βόσπορο με θέμα τη «Ναυμαχία της Πρέβεζας»

Ο Μπαρμπαρόσα ως άλλος Ποσειδώνας κατατρόπωσε τους Έλληνες

Παρότι η τουρκική λίρα καταρρέει, ο Ερντογάν βρίσκει λεφτά για να στήνει  κακόγουστα σόου χολυγουντιανών προδιαγραφών. Αυτή τη φορά, η νέα του φιέστα έχει ως θέμα τη «Ναυμαχία της Πρέβεζας», παρουσιάζοντας τον Μπαρμπαρόσα ως άλλο Ποσειδώνα που κατατρόπωσε τους Έλληνες. 

Ερντογάν: «Δεν είμαστε επισκέπτες, είμαστε οικοδεσπότες στην αν. Μεσόγειο»

Για την νίκη της ναυμαχίας της Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε προβολή με ολόγραμμα στον Κεράτιο: στο τέλος αυτό της ναυμαχίας αποδείχτηκε ότι δεν υπάρχει καμιά θαλάσσια δύναμη να αντιμετωπίσει τον στόλο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Αποκορύφωμα του κιτς εθνικιστικού σόου ήταν όταν με τη βοήθεια ειδικών εφέ ο Μπαρμπαρόσα εμφανίστηκε αναδυόμενος με οθωμανικό σαρίκι στο κεφάλι και κρατώντας τρίαινα στο χέρι του, παραπέμποντας στον θεό της Θάλασσας της ελληνικής αρχαιότητας Ποσειδώνα.

Ερντογάν: «Συνεχίζουμε να ενισχύουμε τις ναυτικές μας δυνάμεις»

Προπαγανδιστικό βίντεο του Ερντογάν περί «Γαλάζιας Πατρίδας» 

Σε ένα άλλο  βίντεο, με την υπογραφή Ερντογαν ακούγεται το εμβατήριο της «Γαλάζιας Πατρίδας», με ένα πλούσιο μείγμα προπαγάνδας με σουλτάνους, πειρατές και όπλα. 

Μέσα σε όλο αυτό το εθνικιστικό ντελίριο, ο Μπόρις Τζόνσον σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο Πρόεδρο του εξέφρασε την ανησυχία του για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, καλωσορίζοντας την είδηση ότι Αθήνα και Άγκυρα συμφώνησαν να επαναρχίσουν διερευνητικές συνομιλίες

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top