Ερντογάν: «Συνεχίζουμε να ενισχύουμε τις ναυτικές μας δυνάμεις»

Σε μήνυμά του με την ευκαιρία της επετείου της ναυμαχίας της Πρέβεζας

Νέα τουρκική NAVTEX δεσμεύει περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου! 

«Συνεχίζουμε να ενισχύουμε τις ναυτικές μας δυνάμεις για να προστατεύσουμε τη Γαλάζια Πατρίδα μας», δηλώνει ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και υπενθυμίζει ότι οι πρόγονοί του έλεγαν «να είστε έτοιμοι για πόλεμο εάν θέλετε ειρήνη».

Σε μήνυμά του με την ευκαιρία της επετείου της ναυμαχίας της Πρέβεζας το 1538, ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρει ότι με τη νίκη τότε ενισχύθηκε η κυριαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στη Μεσόγειο και το τουρκικό πολεμικό ναυτικό έδειξε τη δύναμή του σε ολόκληρο τον κόσμο. «Η ιστορία έχει καταγράψει πως η ειρήνη, η ηρεμία και η δικαιοσύνη επικρατούν  σε όλες τις θάλασσες όπου κυριαρχούν οι ναυτικοί μας», αναφέρει ο Ταγίπ Ερντογάν.

Αποκάλυψη Star: Αποκαταστάθηκαν οι δίαυλοι Δένδια - Τσαβούσογλου

Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο τα πρόσφατα γεγονότα στον κόσμο και ειδικά στη Μεσόγειο τους έδειξαν ότι πρέπει να είναι πιο δυνατοί στις θάλασσες όπως και σε κάθε πεδίο. «Έχοντας συνειδητοποιήσει πόσο σημαντικό είναι να προστατεύουμε την Γαλάζια Πατρίδα μας, συνεχίζουμε με ισχυρή βούληση και ακλόνητη πίστη να προστατεύουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στις θάλασσες. Δίνοντας προσοχή στους προγόνους μας που λένε ‘να είστε έτοιμοι για πόλεμο εάν θέλετε ειρήνη’, εξοπλίζουμε τις ναυτικές μας δυνάμεις όπως όλες τις μονάδες του στρατού μας με όλες τις εγχώριες και εθνικές δυνατότητες προκειμένου να διαιωνίσουν την ειρήνη και την ασφάλεια της χώρας μας. Σήμερα ως μια από τις 10 χώρες στον κόσμο που μπορεί να σχεδιάσει, να κατασκευάσει και να συντηρήσει τα δικά της πολεμικά πλοία με εθνικά μέσα, συνεχίζουμε να ενισχύουμε τις ναυτικές μας δυνάμεις για να προστατεύσουμε τη Γαλάζια Πατρίδα μας», αναφέρει ο Τούρκος Πρόεδρος.
 

Της Άννας Ανδρέου

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top