Αποκάλυψη Star: Αποκαταστάθηκαν οι δίαυλοι Δένδια - Τσαβούσογλου

Αλλά ή Ελλάδα καθιστά σαφές ότι συζητά μόνο για τις θαλάσσιες ζώνες

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star, τις οποίες μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων η Μάρα Ζαχαρέα,  οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και του Τούρκου ομολόγου του Μεβλούτ  Τσαβούσογλου φαίνεται να έχουν αποκατασταθεί, έστω και μερικώς. 

Σε καμία περίπτωση όμως, όπως πρόσθεσε η Μ. Ζαχαρέα, η Ελλάδα δεν συζητά κάτι άλλο από την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μεταξύ των δύο κρατών, ούτε φυσικά το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, που θέτει επιτακτικά και αποπροσανατολιστικά το τελευταίο διάστημα η Άγκυρα.    

Αυστηρό μήνυμα Δένδια: Καμία ανοχή στις προκλήσεις της Τουρκίας

Να σημειωθεί ότι οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών συνδέονται με φιλική σχέση από το διάστημα που συμμετείχαν και οι δύο ως βουλευτές στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. 

Το τελευταίο διάστημα όμως οι γέφυρες επικοινωνίας είχαν κοπεί, καθώς η Άγκυρα προχώρησε σε αλλεπάλληλες προκλήσεις, ενώ και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας προσχώρησε σε μία «σκληρή γραμμή» έναντι της Ελλάδας, παρά τη μέχρι πρόσφατα φήμη του ως «μετριοπαθή» στο εσωτερικό της τουρκικής κυβέρνησης έναντι της χώρας μας.      

Δένδιας στον ΥΠΕΞ των ΗΑΕ: Διάλογος με Τουρκία χωρίς εκβιασμούς και απειλές

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών πάντως κατά τη συνάντησή του σήμερα με τον ομόλογό του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (χώρα - κλειδί για τις εξελίξεις στην περιοχή και χώρα που αντιτίθεται σφόδρα στις επεκτατικές βλέψεις της Άγκυρας στο μουσουλμανικό κόσμο) έστειλε σαφές μήνυμα προς την Τουρκία ότι η Ελλάδα επιθυμεί τον διάλογο, αλλά χωρίς εκβιασμούς και απειλές.


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top