Αυτή είναι η γυναίκα που έστειλε επιστολή με δηλητήριο στον Τραμπ

Συνελήφθη και της απαγγέλθηκαν κατηγορίες

Μία γυναίκα από το Κεμπέκ του Καναδά είναι αυτή που φέρεται να έστειλε στον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ επιστολή που περιείχε τη δηλητηριώδη ουσία ρικίνη. 

Πρόκειται για την 53χρονη Πασκάλ Φεριέ, η οποία προσήχθη ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστή στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης μετά τη σύλληψή της την Κυριακή. Μαζί της ήταν δικηγόρος που διορίστηκε από το δικαστήριο, αλλά κι ένας διερμηνέας από τα γαλλικά στα αγγλικά. 

Συναγερμός στον Λευκό Οίκο - Εντοπίστηκε φάκελος με θανατηφόρα ουσία

Με βάση το κατηγορητήριο, η γυναίκα φέρεται να έστειλε στον Αμερικανό πρόεδρο επιστολή, η οποία παρελήφθη την Παρασκευή στο κέντρο διαλογής ταχυδρομείου του Λευκού Οίκου και διαπιστώθηκε ότι περιείχε το θανατηφόρο δηλητήριο ρικίνη. Η ρικίνη παράγεται με ειδική επεξεργασία των σπόρων του φυτού Ρίκινος ο κοινός. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Φεριέ στην επιστολή της προς τον Ντόναλντ Τραμπ έγραφε:

«Σου βρήκα νέο όνομα: Ο αποκρουστικός τύραννος κλόουν, ελπίζω πως θα σου αρέσει. Καταστρέφεις τις ΗΠΑ, τις οδηγείς στην καταστροφή».

ΗΠΑ: Συνελήφθη γυναίκα ύποπτη για τον δηλητηριασμένο φάκελο στον Τραμπ

«Παράτα τα, μη θέτεις υποψηφιότητα σε αυτές τις εκλογές», συνεχίζει στην επιστολή και διευκρινίζει πως στον φάκελο υπάρχει ένα «ειδικό δώρο», το δηλητήριο, για να… «βοηθήσει» τον Τραμπ να αποφασίσει.

«Αν αυτό δεν φέρει αποτέλεσμα, θα βρω καλύτερη συνταγή για άλλο δηλητήριο, ή θα χρησιμοποιήσω το όπλο μου τη μέρα που θα καταφέρω να έρθω», καταλήγει το κείμενο, το οποίο η 53χρονη υπογράφει ως «Free Rebel Spirit» («Ελεύθερο Εξεγερμένο Πνεύμα»).

Σύμφωνα με πληροφορίες παρόμοιες διατυπώσεις και ίδια υπογραφή βρέθηκαν σε άλλες έξι επιστολές που εστάλησαν στο Τέξας στα μέσα Σεπτεμβρίου σε εργαζόμενους σε κέντρα κράτησης, όπου είχε εγκλειστεί η Φεριέ το 2019 μετά τη σύλληψή της για παράνομη οπλοκατοχή. 

Όπως αναφέρει το κατηγορητήριο αναρτήσεις με ανάλογο περιεχόμενο είχε κάνει στο Facebook και στο Twitter.

Κατά την ακροαματική διαδικασία που διεξήχθη χθες, η 53χρονη απαντούσε μονολεκτικά, ενώ η ίδια ζήτησε να διεξαχθεί ειδική ακροαματική διαδικασία, που ορίστηκε για τις 28 Σεπτεμβρίου. 

Σε αυτή, οι Αμερικανοί εισαγγελείς αναμένεται να παρουσιάσουν περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία για την ταυτότητά της, ώστε να συνεχιστεί η δίωξη. 

Η Φεριέ θα παραμείνει προφυλακισμένη στις ΗΠΑ, καθώς κρίνεται ότι υπάρχει υψηλός κίνδυνος για τη φυγή της. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top