ΗΠΑ: Συνελήφθη γυναίκα ύποπτη για τον δηλητηριασμένο φάκελο στον Τραμπ

Τι αναφέρουν οι πηγές για το προφίλ της

Μια γυναίκα συνελήφθη από τις αρχές των ΗΠΑ ως ύποπτη για τον φάκελο που περιείχε το θανατηφόρο δηλητήριο ρικίνη και είχε παραλήπτη τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Συναγερμός στον Λευκό Οίκο - Εντοπίστηκε φάκελος με θανατηφόρα ουσία

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, η γυναίκα με καναδική υπηκοότητα έφερε πυροβόλο όπλο όταν συνελήφθη, ενώ όπως ανέφερε αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης στο Γαλλικό Πρακτορείο, ότι η ύποπτη θα οδηγηθεί για πρώτη φορά ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ο Λευκός Οίκος και η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ δεν έχουν σχολιάσει την υπόθεση.

Τι είναι η ρικίνη

Η ρικίνη βρίσκεται στους σπόρους του ρίκινου του κοινού, αλλά απαιτείται επεξεργασία της για να μετατραπεί σε βιολογικό όπλο.

Μπορεί να επιφέρει τον θάνατο μέσα σε 36 έως 72 ώρες από πολυοργανική ανεπάρκεια μετά την έκθεση σε ποσότητα όχι μεγαλύτερη από το κεφάλι μιας καρφίτσας. Δεν υπάρχει αντίδοτο.

Τα τελευταία χρόνια έχει καταγραφεί σειρά περιστατικών αποστολής φακέλων με ρικίνη σε αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Το 2018, ο Ουίλιαμ Κλάιντ Άλεν ο τρίτος, από τη Γιούτα, καταδικάσθηκε διότι έστειλε απειλητικές επιστολές στον Τραμπ και άλλους ομοσπονδιακούς αξιωματούχους , ανάμεσά τους και στον διευθυντή του FBI Κρίστοφερ Ρέι. Όλες οι επιστολές περιείχαν «υλικό του φυτού». Παραμένει φυλακισμένος.

Δύο άνθρωποι καταδικάστηκαν επειδή είχαν στείλει επιστολές με ρικίνη στον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top