Κορωνοϊός: Ετοιμάζεται για δεύτερο lockdown η Βρετανία;

Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για 50.000 ημερήσια κρούσματα στο μέλλον

Με την πανδημία του κορωνοϊού να εξαπλώνεται, η Βρετανία έρχεται αντιμέτωπη με το εφιαλτικό σενάριο της καταγραφής 50.000 ημερησίων κρουσμάτων μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, ενώ η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός δεύτερου lockdown.

Το μέλλον της Βρετανίας, όσον αφορά στην εξέλιξη της πανδημίας, προβλέπεται δυσοίωνο. Ήδη παρατηρείται διπλασιασμός των κρουσμάτων κάθε επτά ημέρες, ενώ η ημερήσια καταγραφή των λοιμώξεων παρουσιάζει αύξηση κατά 6.000 περιστατικά.

Η ταχεία εξάπλωση του κορωνοϊού έχει οδηγήσει στον διπλασιασμό των εισαγωγών στα νοσοκομεία κάθε οχτώ ημέρες, ενώ το σύστημα των διαγνωστικών τεστ δέχεται μεγάλη πίεση.

Βρετανία: Πιθανό ένα δεύτερο lockdown μετά την αύξηση των κρουσμάτων

Αν η εξάπλωση του ιού συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς στην Βρετανία, είναι πολύ πιθανή η καταγραφή των 50.000 κρουσμάτων ημερησίως, κάτι που ισοδυναμεί με αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία, αλλά και στην καταγραφή θανάτων.

«Η πρόκληση, επομένως, είναι να εξασφαλίσουμε ότι τα κρούσματα δεν θα διπλασιάζονται κάθε επτά ημέρες... και ότι δεν θα εισέλθουμε σε αυτή την αύξηση με γεωμετρική πρόοδο», δήλωσε ο Πάτρικ Βάλανς, ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης. 

Με τον χειμώνα να βρίσκεται προ των πυλών, τα περιθώρια για τη δραστική αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος στενεύουν. Το ψυχρό κλίμα του χειμώνα ευνοεί τους ιούς και μπορεί να αποβεί μοιραίο για την εξάπλωση του κορωνοϊού. 

Κορωνοϊός: Η Ευρώπη μπροστά στο φάσμα του lockdown

«Εξετάζουμε τα δεδομένα για να δούμε πώς θα διαχειρισtούμε τη διάδοση του ιού πριν από τη χειμερινή περίοδο, κατά την οποία αναμένουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε πολλές προκλήσεις», δήλωσε ο Κρις Γουίτι, αρχίατρος της κυβέρνησης. Τέλος, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι αναμένεται γεωμετρική αύξηση των θανάτων αν ο κορωνοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται με την ίδια πορεία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top