Βρετανία: Πιθανό ένα δεύτερο lockdown μετά την αύξηση των κρουσμάτων

Eπεισόδια στο Λονδίνο μεταξύ αστυνομικών και συνωμοσιολόγων

Ένα δεύτερο lockdown σε όλη τη χώρα είναι ένα πιθανό βήμα για να αναχαιτιστεί η διασπορά του νέου κορωνοϊού στη Βρετανία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν είναι αυτό που θέλει να γίνει.

Κορωνοϊός: Η Ευρώπη μπροστά στο φάσμα του lockdown

«Αν όλοι τηρήσουν τους κανόνες τότε μπορούμε να αποφύγουμε κι άλλες καραντίνες σε πανεθνικό επίπεδο, αλλά εμείς βεβαίως θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να αναλάβουμε δράση αν αυτό είναι απαραίτητο να γίνει», δήλωσε ο Χάνκοκ στο BBC.

«Δεν το αποκλείω», αλλά «δεν θέλω να το δω να γίνεται», πρόσθεσε αναφερόμενος στο lockdown στις δηλώσεις του προς το ίδιο δίκτυο.

Βρετανία: Σε νέο lockdown η Βορειονατολική Αγγλία

Επεισόδια στο Λονδίνο μεταξύ αστυνομικών και αρνητών του κορωνοϊού

Επεισόδια σημειώθηκαν το Σάββατο στο Λονδίνο μετά από ένταση που ξέσπασε μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών – αρνητών του κορωνοϊού.

Πάνω από 1.000 άνθρωποι φαίνεται ότι συμμετείχαν στην εν λόγω συγκέντρωση. Οι πλειοψηφία αυτών ήταν άνθρωποι που τάσσονται κατά του 5G και των εμβολίων, καθώς και αρνητές του κορωνοϊού. 

Κορωνοϊός Λονδίνο

Αστυνομικοί επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό των διαδηλωτών, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει μπλόκα, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο, να αποτρέψουν τη σύλληψή τους. Οι αρνητές του κορωνοϊού φώναζαν συνθήματα, σπρώχνοντας τους αστυνομικούς.

Αρνητές κορωνοϊού Λονδίνο

Ωστόσο, υπήρξαν και πολίτες που προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ειρηνική διαδήλωση. «Δε θέλουμε χούλιγκανς, μην προσπαθείτε να τα βάλετε με την αστυνομία», φώναζαν από τα μεγάφωνα.

Αρνητές κορωνοϊού Λονδίνο 2

Η αστυνομία με τη σειρά της προειδοποίησε, πως κάποιοι διαδηλωτές μπορεί να συλληφθούν αν δεν υπακούσουν στις διαταγές της και δεν απομακρυνθούν από την πορεία.

Την ίδια ώρα, στη Βρετανία τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν ξεπεράσει τις 390.000, ενώ οι νεκροί αγγίζουν τους 41.759.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top