Κορωνοϊός: Η Ευρώπη μπροστά στο φάσμα του lockdown

Πολλές χώρες της Γηραιάς Ηπείρου ενισχύουν τα περιοριστικά μέτρα

ευρώπη κορωνοϊός

Με το σενάριο του lockdown στο τραπέζι βρίσκονται πολλές ευρωπαϊκές χώρες, με την επιδημία να σημειώνει ανησυχητικό ρυθμό εξάπλωσης.

«Τα νούμερα του Σεπτεμβρίου πρέπει να χρησιμεύσουν ως κώδωνας συναγερμού για όλους στην Ευρώπη», προειδοποίησε ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Χανς Κλούγκε.

Στην Ισπανία, η περιφερειακή κυβέρνηση της Μαδρίτης διέταξε την επιβολή lockdown από την Δευτέρα σε ορισμένες από τις φτωχότερες συνοικίες της πόλης και των περιχώρων της, μετά την αναζωπύρωση των κρουσμάτων κορωνοϊού εκεί.

Κορωνοϊός: Πόσο κοντά είναι το νέο lockdown

Τα πάρκα θα παραμείνουν κλειστά, στις συναθροίσεις θα μπορούν να συμμετάσχουν έως 6 άνθρωποι, ενώ τα καταστήματα, τα μπαρ και τα εστιατόρια θα πρέπει να περιορίσουν την δυναμικότητά τους στο 50% και να κλείνουν έως τις 10 το βράδυ στις πληγείσες περιοχές.

Την απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των έξι ατόμων τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους  αποφάσισε και η Αγγλία, με την κυβέρνηση να μην αποκλείει και το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown.

Στη Γαλλία υπάρχει απαγόρευση φοιτητικών πάρτι, σχολικών εκδρομών και επισκέψεων και συγκεντρώσεων άνω των δέκα ατόμων, ενώ στα σκαριά είναι νέοι περιορισμοί, που πιθανόν να περιλαμβάνουν την απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων.

Στην Αυστρία, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλα τα καταστήματα και τα δημόσια κτίρια, ενώ οι ιδιωτικές συγκεντρώσεις στους εσωτερικούς χώρους θα περιορισθούν στα 10 άτομα.

Στην Τσεχία αποφασίστηκε η μείωση του ωραρίου λειτουργίας των μπαρ από χθες, η απαγόρευση των δημόσιων εκδηλώσεων ορθίων σε εσωτερικούς χώρους και η επέκταση της χρήσης της μάσκας στα σχολεία.

Η Ισλανδία επέβαλε το κλείσιμο των χώρων ψυχαγωγίας και των παμπ στην περιφέρεια της πρωτεύουσας Ρέικιαβικ για τέσσερις ημέρες, ενώ στην Ολλανδία θα απαγορευτούν οι μεγάλες δημόσιες συναθροίσεις και θα ανακοινωθεί το κλείσιμο των εστιατορίων και των μπαρ νωρίς το βράδυ.

Εξάλλου, το Ισραήλ ήδη αντιμετωπίζει το δεύτερο εθνικό lockdown, το οποίο θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες.

Οι Ισραηλινοί πρέπει να παραμένουν σε απόσταση έως 500 μέτρων από τα σπίτια τους, με εξαίρεση δραστηριότητες όπως η μετακίνηση προς την εργασία, η αγορά των απαραίτητων προμηθειών και ο περίπατος σε εξωτερικούς χώρους για άσκηση. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top