Κορωνοϊός: Πόσο κοντά είναι το νέο lockdown

Η Αττική σε πορτοκαλί συναγερμό

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί σε κυβέρνηση η αυξητική τάση, που συνεχίζει να γράφει η πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι υπάρχει σαφής τάση υπέρβασης των 300 κρουσμάτων ανά 24ωρο.

Ο προβληματισμός αφορά τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού, που σταθερά καταγράφεται στην Αθήνα, σε συνδυασμό με την αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών.

Χαρδαλιάς κατά Κουμουτσάκου για τη μετάληψη στο Νέο Ψυχικό! 

Νέα μέτρα ανακοίνωσε για την Αττική ο Χαρδαλιάς! 

Με την επιδημιολογική εικόνα στην Αττική να είναι ανησυχητική, πολλοί λοιμωξιολόγοι τάσσονται υπέρ ενός ολιγοήμερου lockdown στην Αττική.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Παρασκευή 339 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 64 συνδέονται με γνωστές συρροές και 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Τα 164 καταγράφηκαν στην Αττική.

Νέα μέτρα σε Αττική λόγω διασποράς – «Καμπανάκι» από Μητσοτάκη

«Το καλύτερο lockdown είναι η εφαρμογή των μέτρων από όλους μας καθολικά», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας πως εφόσον τα μέτρα τηρηθούν απ’ όλους,  «ειδικά από τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, νομίζω ότι είμαστε πολύ μακριά από οποιοδήποτε lockdown».

Παράλληλα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επαναφοράς των SMS για τους ηλικιωμένους.

Τα νέα μέτρα στην Αττική από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου

Από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου θα ισχύσουν τα εξής μέτρα:

– Ανώτατο όριο 9 άτομα για τις συναθροίσεις σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους (εξαιρούνται οι χώροι που ισχύουν ειδικά μέτρα αποστάσεων, όπως τα καταστήματα υγειoνομικού ενδιαφέροντος)

– Αναστέλλονται οι συναυλίες σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους και αναστέλλονται οι προβολές σε κλειστούς κινηματογράφους

– Ανώτατο όριο 20 άτομα σε γάμους, κηδείες και βαπτίσεις

– Να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους οι άνω των 65 στις απολύτως αναγκαίες και να αποφεύγουν την επαφή με άλλα άτομα πλην του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς

– Για την Αττική επίσης αποφασίζεται η διαμονή ασυμπτωματικών θετικών κρουσμάτων, που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες -π.χ. μετανάστες- σε ξενοδοχεία καραντίνας.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top