Νέα μέτρα ανακοίνωσε για την Αττική ο Χαρδαλιάς! 

Τηλεργασία για το 40% των υπαλλήλων γραφείου και ξενοδοχεία καραντίνας

«Είμαστε στο πορτοκαλί, να μην πάμε στο κόκκινο» τόνισε ο υφυπουργός Πολιιτκής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς,  ανακοινώνοντας νέα μέτρα στην Αττική για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνόϊού.

Κορωνοϊός - Ελλάδα: 339 νέα κρούσματα - Στο «κόκκινο» ξανά η Αττική 

Ανάμεσα σε αυτά η καθιέρωση υποχρεωτικής τηλεργασίας για το 40% των υπαλλήλων γραφείου και η μεταφορά των ευάλωτων ομάδων σε ξενοδοχεία καραντίνας.  

Όπως επισήμανε ο υφυπουργός σε σύνολο 14.440 κρουσμάτων από την αρχή τη πανδημίας σήμερα έχουμε 4.484 θετικά στον ιό.   Από αυτά τα 2.100 είναι στην Αττική και τα  966  στον Δήμο Αθηναίων 

«Η κυβέρνηση σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων προχωρά σε πρόσθετα μέτρα για ευάλωτες ομάδες, με τεστ και σαρωτικούς ελέγχους» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.  

Όπως ανέφερε σχεδιάζεται η μεταφορά θετικών ατόμων στον κορωνοϊό σε ξενοδοχεία καραντίνας, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο γεγονός ότι τα κρούσματα διασπείρονται σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, όπως επίσης σε συνταξιούχους κλπ.

Παγώνη: Οι τρεις παράγοντες που θα φέρουν το lockdown στην Αττική 

«Ζητούμε τόσο από τους εργοδότες όσο και από τους εργαζόμενους να συνεργασθούμε  όλοι μαζί και αν αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό» απηύθυνε έκκληση, ενώ συμπλήρωσε:  «Όπως έχει φανεί από τα μέτρα που πήραμε σε διάφορες περιοχές, υπήρξε αποτέλεσμα.  Σε αυτόν τον δρόμο θα συνεχίσουμε. Αν τα τηρήσουμε θα πάμε καλά». 


ΤΑ ΜΕΤΡΑ  ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ 

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα παρακάτω μέτρα από τη Δευτέρα 21/9 και έως 4/10:  


•    Ανώτατο όριο 9 άτομα σε συναθροίσεις σε ανοικτούς και κλειστούς χώρους (πλην των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος)  
•    Αναστέλλονται οι συναυλίες σε ανοικτούς και κλειστούς χώρους 
•    20 άτομα όριο σε γάμους, βαφτίσεις κηδείες 
•    Σύσταση στους άνω των 65 να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως  αναγκαίες και λαμβάνοντας μέτρα προστασίας 
•    Στην Αττική καθίσταται υποχρεωτική η διαμονή ευάλωτων ομάδων (όπως οι μετανάστες) που είναι θετικοί στον κορωνοϊό αλλά ασυμτωματικοί σε ξενοδοχεία καραντίνας 
•    Υποχρεωτική η τηλεργασία στο 40 % των υπαλλήλων γραφείου στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα
•    Μετακινήσεις εργαζομένων κατά κύματα: Κλιμακωτό ωράριο στο Δημόσιο με προσέλευση σε τρία κύματα (στις 7, 8 και 9 το πρωί) και αποχώρηση σε 4 κύματα (εντός διώρου από τη λήξη εργασίας)
•    Συνέπειες  για τη μη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους  
•    Rapid test σε σημεία συναθροίσεων και σε υπηρεσίες του Δημοσίου


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top