Καλιφόρνια: Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την φωτιά στο σκάφος

Δεν είχαν λάβει ποτέ οδηγίες σε περίπτωση φωτιάς - 34 άτομα είχαν σκοτωθεί

Δεν είχαν λάβει ποτέ οδηγίες για διαδικασίες έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση φωτιάς στο σκάφος κατάδυσης υποστηρίζουν τα μέλη του πληρώματος το οποίο είχε αρπάξει φωτιά πέρσι στην Καλιφόρνια, προκαλώντας τον θάνατο σε 34 άτομα, σύμφωνα με ομοσπονδιακά έγγραφα που κυκλοφόρησαν την Τετάρτη.

Καλιφόρνια: Εκατομμύρια άνθρωποι χωρίς ρεύμα λόγω μεγάλου κινδύνου φωτιάς

Το συγκεκριμένο σκάφος ήταν αγκυροβολημένο στις ακτές της Νότιας Καλιφόρνιας, ενώ τα μέλη του πληρώματος δήλωσαν στους ερευνητές ότι δεν εκπαιδεύτηκαν σε διαδικασίες έκτακτης ανάγκης πριν από τη φωτιά .
Οι ερευνητές λένε ότι η αιτία της πυρκαγιάς στο Conception παραμένει απροσδιόριστη, αλλά ένα πιθανό σημείο ανάφλεξης ήταν τα τηλέφωνα και άλλα ηλεκτρονικά συνδεδεμένα σε πρίζες.

Ένα μέλος του πληρώματος, ο Ryan Sims, είπε στους ερευνητές ότι είδε σπινθήρες να αναβοσβήνουν όταν συνδέθηκε στο κινητό του ώρες πριν από τη φωτιά.

Το σκάφος μετέφερε 33 επιβάτες σε μια αποστολή κατάδυσης το Σαββατοκύριακο της Εργατικής Ημέρας πέρυσι και αγκυροβόλησε κοντά σε ένα νησί από τις ακτές της Νότιας Καλιφόρνιας.

Καλιφόρνια: Βυθίστηκε το φλεγόμενο σκάφος

Όλοι οι επιβάτες και ένα μέλος του πληρώματος που κοιμόντουσαν κάτω από το κατάστρωμα σκοτώθηκαν. Τα άλλα πέντε μέλη του πληρώματος επέζησαν. Εκατοντάδες σελίδες εγγράφων που κυκλοφόρησαν την Τετάρτη από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών παρέχουν μια λεπτομερή ματιά στις τελευταίες ώρες του σκάφους στις 2 Σεπτεμβρίου 2019.

Το NTSB είπε ότι και τα έξι μέλη του πληρώματος κοιμόντουσαν όταν ξέσπασε η φωτιά, πράξη που δηλώνει παραβίαση των κανονισμών της Ακτοφυλακής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top