Καλιφόρνια: Βυθίστηκε το φλεγόμενο σκάφος

Κάποιοι έπεσαν στην θάλασσα για να σωθούν

Tο σκάφος των 22 μέτρων βυθίστηκε ενώ οι προσβέστες προσπαθούσαν να σβήσουν τις φλόγες που το τύλιξαν ξημερώματα, κι ενώ οι 34 επιβάτες ήταν ακόμη κοιμισμένοι κάτω από το κατάστρωμα όπου και παγιδεύτηκαν.

Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα είναι νεκροί, αν και οι αρχές ακόμη τους θεωρούν αγνοούμενους καθώς δεν τους έχουν βρει. Μόνο τα πέντε μέλη του πληρώματος βρέθηκαν σώα από τους διασώστες που έσπεσαν αμέσως στο σημείο, κοντά στο νησί Σάντα Κρουζ, 140 χλμ.ανοιχτά του Λος Αντζελες.

Το σκάφος έπιασε ξαφνικά φωτιά, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, και κάποιοι έπεσαν στην θάλασσα για να σωθούν. Πρόκειται για το καταδυτικό σκάφος «Conception», στο οποίο επέβαιναν 39 άτομα. Οι 34 επιβάτες που αγνοούνται και μάλλον είναι νεκροί, βρίσκονταν στις καμπίνες στο κάτω μέρος του σκάφους, όταν ξέσπασε η πυρκαγιά.

Το ειδησειογραφικό δίκτυο CNN  μετέδωσε δηλώσεις του επικεφαλής της πυροσβεστικής στην Πολιτεία Βεντούρα Μπιλ Νας. «Είναι μεγάλο πλοίο και υπαρχουν πολλές ανθρώπινες απώλειες. Δε γνωρίζουμε ακόμα τον ακριβή αριθμό», επεσήμανε.

Στο twitter η πυροσβεστική ανήρτησε φωτογραφίες από το πλοίο που το είχαν καταπιεί οι φλόγες.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top