Bill Gates για πανδημία: «Υποτιμήσαμε την αξία των μασκών»

«Ελπίζω να βγει η αλήθεια για τις θεωρίες συνωμοσίας» υποστήριξε

«Το εμβόλιο να διατεθεί όχι μόνο στους πλουσίους» είχε υποστηρίξει ο Bill Gates- Ρεπορτάζ κεντρικού δελτίου Star 13/7/20

Οι παγκόσμιοι ηγέτες θα μπορούσαν να έχουν κάνει πολλά πράγματα καλύτερα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού εξαρχής, δήλωσε ο Bill Gates σε δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, την περασμένη εβδομάδα.

Κορωνοϊός: Το ψυχολογικό προφίλ των αρνητών μάσκας στο star.gr

Ο Αμερικανός συνιδρυτής της Microsoft, επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος αναφέρθηκε και στο «μεγάλο» ζήτημα της εποχής, τη χρήση μάσκας. «Ακόμη και η ιατρική κοινότητα κατανοεί τη σημασία των μασκών. Ξέρετε, μας πήρε αρκετούς μήνες – καθώς οι περισσότερες αναπνευστικές ασθένειες σχετίζονται με τον βήχα. Όμως δε σε ενημερώνουν οι ασθένειες. Κι έτσι υποτιμήσαμε την αξία της μάσκας» υποστήριξε και πρόσθεσε ότι «χρειάστηκε λίγος χρόνος για να λάβουμε υπόψιν μας αυτό το μήνυμα».

Μάσκα στο σχολείο: Οδηγίες για να πείσουμε τα παιδιά μας στο star.gr

Η χρήση μάσκας είναι πλέον υποχρεωτική σε πολλές χώρες, πόλεις, επιχειρήσεις και δημόσιους χώρους. Ωστόσο, η καθοδήγηση από τους ειδικούς ήρθε σε σύγκρουση , με τις αρχές υγείας να συμβουλεύουν αρχικά τους πολίτες να μη φορούν μάσκες, να αμφισβητούν την αποτελεσματικότητά τους και να παροτρύνουν το κοινό να τους αφήσει για εργαζόμενους πρώτης γραμμής εν μέσω έλλειψης εφοδιασμού. Τώρα, οι αρνητές στη χρήση μάσκας σε πολιτείες και πόλεις, ιδίως στις ΗΠΑ, συμβάλλει στη συνεχιζόμενη εξάπλωση του κορωνοϊού, λένε πολλοί γιατροί.

Ο ιός θα μπορούσε να τεθεί υπό έλεγχο στις ΗΠΑ, στη χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων και των θανάτων στον κόσμο, σε έναν έως δύο μήνες, εάν κάθε Αμερικανός φορούσε μάσκα, είπε τον περασμένο Ιούλιο, ο διευθυντής του CDC Dr.Ρόμπερτ Ρέντφιλντ.

«Ωστόσο, η ανησυχία και ο σκεπτικισμός ορισμένων πολιτικών ηγετών από το ξεκίνημα καθυστέρησαν την πρόοδο που θα μπορούσε να έχει επιτευχθεί» υπογράμμισε ο Gates, χωρίς να αναφέρει ονόματα. Ενδεικτικά, ο πρόεδρος Τραμπ εθεάθη με μάσκα τέσσερις μήνες μετά την πανδημία, ο Μπολσονάρο είχε υποτιμήσει την αξία της μάσκας, ενώ και ο Μπόρις Τζόνσον εμφανίστηκε δημόσια με μάσκα, μόλις τον περασμένο Ιούλιο. Οι δύο τελευταίοι νόσησαν από κορωνοϊό.

Ελπίζω να βγει η αλήθεια για τις θεωρίες συνωμοσίας

«Πρέπει να κάνουμε τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι κάποια πράγματα, όπως η χρήση μάσκας, όχι μόνο βοηθούν τον εαυτό τους, αλλά βοηθούν και τους άλλους», τόνισε ο Bill Gates . «Πρέπει να δώσουμε στους ανθρώπους μια σαφή αίσθηση του τι συμβαίνει με το εμβόλιο και την ασφάλεια του, έτσι ώστε όταν πάρουμε την έγκριση, οι άνθρωποι να ξέρουν τι ισχύει και να έχουν την προθυμία να βοηθήσουν τον εαυτό τους, αλλά και τους άλλους» σημείωσε.

«Κατά κάποιο τρόπο η αλήθεια δεν είναι τόσο συναρπαστική όσο οι θεωρίες συνωμοσίας», πρόσθεσε και κατέληξε:

«Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να έχουμε ένα πολύ αποτελεσματικό εμβόλιο. Και θα οικοδομήσουμε αυτήν την ικανότητα, να ανταποκριθούμε περαιτέρω, στην επόμενη πανδημία με δοκιμές, θεραπευτικά και εμβόλια. Πολύ καλύτερα από ό, τι κάναμε αυτή τη φορά».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top