Κορωνοϊός: Έρχονται τοπικά lockdown στη Μαδρίτη μετά την αύξηση κρουσμάτων

Ανησυχία για τα πάρτι στις πλατείες της πόλης

Στοχευμένα lockdowns και νέους περιορισμούς στις μετακινήσεις σε περιοχές με αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού αναμένεται να επιβληθούν στη Μαδρίτη που αποτελεί μια από τις πλέον πληγείσες περιοχές της Ισπανίας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η Μαδρίτη αντιστοιχεί περίπου στο ένα τρίτο των ενεργών περιστατικών κορωνοϊού στην Ισπανία, με υψηλότερη συχνότητα σε πυκνοκατοικημένες γειτονιές χαμηλών εισοδημάτων, κυρίως στο νότιο τμήμα της πόλης.

Ισπανία: Σε καραντίνα η πριγκίπισσα Λεονόρ μετά από κρούσμα στο σχολείο της

«Λαμβάνουμε μέτρα αλλά δεν είναι αρκετό…Τίποτα δε θα λειτουργήσει εάν δεν είμαστε υπεύθυνοι», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Αντόνιο Θαπατέρο, επικεφαλής της ομάδας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στη Μαδρίτη και πρόσθεσε ότι «Έχει υπάρξει μια χαλάρωση στη συμπεριφορά που δεν μπορούμε να αντέξουμε».

Κορωνοϊός - Ισπανία: Έκλεισε σχολείο μετά από κρούσματα σε δασκάλους

Ανησυχία για τα πάρτι και τον συνωστιμό

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον συνωστισμό που παρατηρείται στους εξωτερικούς χώρους της πόλης, καθώς και στα πάρτι που διοργανώνουν οι πολίτες, όπου καταναλώνουν αλκοόλ στους δρόμους, μη σεβόμενοι τους κανόνες καραντίνας. Ωστόσο, δεν έδωσε λεπτομέρειες για τα μέτρα που θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Παρασκευή αλλά δήλωσε ότι το υπουργείο Υγείας εξετάζει την περίπτωση lockdown σε περιοχές με μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης του ιού.

Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα

Από τότε που ήρθησαν κάποιοι περιορισμοί στις μετακινήσεις και ξεκίνησαν τα μαζικά τεστ στα τέλη Ιουνίου, τα κρούσματα στην Ισπανία αυξήθηκαν από μερικές εκατοντάδες την ημέρα σε χιλιάδες, ξεπερνώντας άλλες χώρες που έχουν επίσης υποστεί σοβαρό πλήγμα, όπως η Βρετανία, η Ιταλία ή η Γαλλία.

Συνολικά, η Ισπανία έχει καταγράψει 603.167 κρούσματα, που είναι ο υψηλότερος αριθμός περιστατικών στη δυτική Ευρώπη, ενώ οι νεκροί ξεπερνούν τις 30.000. 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top