Ισραήλ: Bομβάρδισε τη Γάζα λίγες ώρες μετά τις συμφωνίες με ΗΑΕ - Μπαχρέιν

Στο πλευρό της Παλαιστίνης η Σαουδική Αραβία

Iσραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν τοποθεσίες στη Λωρίδα της Γάζας τα ξημερώματα της Τετάρτης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, προειδοποιητικές σειρήνες για πυραύλους από τον παλαιστινιακό θύλακα ήχησαν στο νότιο Ισραήλ, λίγα εικοσιτετράωρα αφού «έπεσαν» οι υπογραφές στις ιστορικές συμφωνίες Ισραήλ- Μπαχρέιν-Αραβικών Εμιράτων.

Ιστορικές συμφωνίες Ισραήλ- Μπαχρέιν-Αραβικών Εμιράτων υπό την αιγίδα Τραμπ

Μάλιστα, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, μια αεροπορική βάση της Χαμάς βομβαρδίστηκε στην ισραηλινή αεροπορική επιδρομή. Ο ισραηλινός στρατός, που δεν επιβεβαίωσε αμέσως την επίθεση, είπε ότι οι προειδοποιητικές σειρήνες για πυραύλους ενεργοποιήθηκαν σε ισραηλινές κοινότητες που συνορεύουν με την Λωρίδα της Γάζας.

Νωρίτερα, ένας πύραυλος που εκτοξεύτηκε από Παλαιστίνιους μαχητές από τη Γάζα έπληξε την παράκτια ισραηλινή πόλη Ασντόντ, τραυματίζοντας δύο άτομα, όταν Ισραήλ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και  Μπαχρέιν υπέγραφαν σε επίσημη τελετή στον Λευκό Οίκο ιστορικές συμφωνίες ομαλοποίησης των σχέσεών τους.

Στο πλευρό της Παλαιστίνης η Σαουδική Αραβία

Η Σαουδική Αραβία στέκει στο πλευρό των Παλαιστινίων και στηρίζει όλες τις προσπάθειες που έχουν ως στόχο την επίτευξη μιας δίκαιης και συνολικής λύσης του παλαιστινιακού, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε απόψε το υπουργικό συμβούλιο της χώρας.

«Το υπουργικό συμβούλιο σημειώνει ότι το βασίλειο στέκει στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού και στηρίζει όλες τις προσπάθειες που στοχεύουν στην επίτευξη μιας δίκαιης και συνολικής λύσης στο παλαιστινιακό ζήτημα, η οποία θα επιτρέψει στον παλαιστινιακό λαό να ιδρύσει το δικό του ανεξάρτητο κράτος στα σύνορα του 1967, με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα, σύμφωνα με τις διεθνείς αποφάσεις και την Αραβική Ειρηνευτική Πρωτοβουλία», αναφέρεται στο κείμενο αυτό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top