Παραλήρημα Ερντογάν: «Είμαστε πολύ μεγάλοι για να μας φάτε»

Απάντησε με βίντεο από τα παλιά σε Γαλλία και Ελλάδα

Δε σταματά με τίποτα ο Ταγίπ Ερντογάν και συνεχίζει ακάθεκτος το παιχνίδι της πρόκλησης. Αυτή τη φορά με ένα βίντεο από όταν ήταν νέος και δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, απάντησε στη συμμαχία Ελλάδας – Γαλλίας για τα εξοπλιστικά και στα μηνύματα που έστειλαν από την Κορσική οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου. 

MED7: «Τέλος των τουρκικών προκλήσεων και αρχή των συζητήσεων»

Με ένα tweet και μια δήλωση απ’ όταν ήταν δήμαρχος Κωνσταντινούπολης και… νέος, αντέδρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συμμαχία Ελλάδας – Γαλλίας για τα εξοπλιστικά και τα ηχηρά μηνύματα που έστειλαν στην Τουρκία οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου που συναντήθηκαν στην Κορσική.

Το τελεσίγραφο εστάλη ξανά στην Τουρκία: είτε σταματά τις προκλήσεις και τις εντάσεις είτε θα υποστεί τις κυρώσεις. Αυτό, όπως και η συμφωνία της Ελλάδας με τη Γαλλία για τα εξοπλιστικά και η εκπεφρασμένη σε όλους τους τόνους στήριξη του Εμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα, δεν αρέσουν στον Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν.

Τσαβούσογλου: Ελλάδα και Κύπρος δηλητηριάζουν τη σχέση μας με την ΕΕ

Στο βίντεο αυτό που έχει διάρκεια μόλις δέκα δευτερόλεπτα και το ανέβασε ο Τούρκος πρόεδρος στο Twitter ακούγεται ο ίδιος να λέει:

«Υπάρχει ένα τραπέζι των λύκων που ετοιμάζεται και θέλετε να μας φάτε. Μην μας παρεξηγείτε όμως, είμαστε μεγάλοι για να το καταφέρετε. Δεν μπορείτε να μας φάτε».

 

 

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος μιλώντας ενώπιον της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατηγόρησε την Ελλάδα, τη Γαλλία και την «ελληνοκυπριακή διοίκηση» για «μονομερείς ενέργειες και την υιοθέτηση μαξιμαλιστικών θέσεων», μέσω των οποίων προσπαθούν να απομονώσουν την Τουρκία.

Τουρκία: «Αλαζονικές» οι δηλώσεις Μακρόν - Εκνευρισμός στην Άγκυρα

Σύμφωνα με τον κ. Τσαβούσογλου, η Ελλάδα και η Κύπρος «δηλητηριάζουν τις σχέσεις ανάμεσα σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Τουρκία», καθώς, όπως είπε, «οι συμφωνίες τόσο της Αθήνας όσο και της Λευκωσίας με γειτονικές χώρες, όπως με την Αίγυπτο, τον Λίβανο και το Ισραήλ δείχνουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επιθυμεί να συνεχιστεί ο διάλογος ανάμεσα στις δύο πλευρές που είχε ξεκινήσει την εποχή της κυβέρνησης Τσίπρα».

Ηχηρό μήνυμα Μακρόν σε Τουρκία πριν τη συνάντηση με Μητσοτάκη

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έκανε επίσης λόγο για «τουρκική μειονότητα στην Θράκη», για νησιά που βρίσκονται στην «λάθος πλευρά» και δεν μπορούν να έχουν την ίδια επήρεια στην οικονομική ζώνη δικαιολογώντας ακόμα και το casus belli της Άγκυρας κατά της Ελλάδας, υποστηρίζοντας ότι εάν η Αθήνα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, η Τουρκία θα αποκλειστεί από την ναυσιπλοΐα στο Αιγαίο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top