Φωτιά στη Μόρια: Εκτενείς αναφορές στον γαλλικό τύπο

Τι αναφέρουν ΜΜΕ της Γαλλίας για τη μεγάλη καταστροφή στη Λέσβο

Τον γύρο της Ευρώπης κάνουν οι εικόνες χάους στη Μόρια, μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο κέντρο υποδοχής προσφύγων. Μάλιστα, οι αναφορές στον γαλλικό τύπο για την καταστροφική πυρκαγιά είναι εκτενείς.

Τσίπρας για Μόρια: Ο Μητσοτάκης είναι προσωπικά υπεύθυνος

Η Le Figaro αναφέρει σε δημοσίευμα με τίτλο «Ελλάδα: επιχείρηση διάσωσης στον καταυλισμό των προσφύγων στη Μόρια στη Λέσβο μετά από πυρκαγιά» ότι «Ο καταυλισμός που στεγάζει περίπου 12.700 αιτούντες ασύλου έχει καταστραφεί από τις φλόγες. Μια εξέγερση μπορεί να είναι η αιτία της πυρκαγιάς».

 

Επίτροπος Γιόχανσον για Μόρια: Έτοιμη η ΕΕ να συνδράμει την Ελλάδα

Φωτιά Μόρια - Διεθνή ΜΜΕ

Η Le Point στο άρθρο «Λέσβος: Ο καταυλισμός των προσφύγων στη Μόρια στο έλεος των πυρκαγιών» επισημαίνει ότι «Μια μεγάλη επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης σ αυτόν τον υπερπλήρη καταυλισμό του ελληνικού νησιού. Περισσότεροι από 20 πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν».

Φωτιά Μόρια: To 40% όσων βρέθηκαν στο δρόμο είναι μικρά παιδιά

Φωτιά Μόρια - Διεθνή ΜΜΕ 2

Και το Εuronews, ομως, αναφέρει ότι «Σχεδόν το σύνολο του καταυλισμού τυλίχθηκε στις φλόγες και μια μεγάλη επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη στον εμβληματικό και υπερπλήρη καταυλισμό της Μόρια στο ελληνικό νησί της Λέσβου, όπου δεν έχει απομείνει πια σχεδόν τίποτα. Οι 12.700 αιτούντες άσυλο εκκενώθηκαν».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top