Ερντογάν: Υπέρ της πολιτικής «win win» τάσσεται η Τουρκία

«Δεν παραιτούμαστε των δικαιωμάτων μας στην ανατολική Μεσόγειο»

Υπέρ της πολιτικής «win win» τάσσεται η Τουρκία στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου και της κρίσης με την Ελλάδα, φέρεται να δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι η Γερμανία θέλει μεν να διαμεσολαβήσει αλλά ταυτόχρονα να στηρίξει και τον στρατηγικό της έταιρο, τη Γαλλία. 

Die Welt - Εντολή Ερντογάν: «Βυθίστε ελληνικό πλοίο ή καταρρίψτε μαχητικό»

Στην ομιλία του στη Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του ο Τούρκος πρόεδρος φέρεται να είπε σχετικά με Ελλάδα και ανατολική Μεσόγειο ότι «τα επιχειρήματα της Τουρκίας ήταν πάντα τα ίδια και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

«Συγκρίνετε αυτά που λέγαμε με τις χώρες που συνομιλούσαμε για όλα τα θέματα διπλωματίας και κυρίως για την ανατολική Μεσόγειο μέχρι σήμερα. Κάντε έρευνα για τη στήριξη που προσφέραμε σε αυτές τις χώρες και κυρίως στην Ελλάδα στο παρελθόν. Εξηγείστε στην κοινή γνώμη πώς φτάσαμε μέχρι σήμερα. Η Τουρκία είχε πάντα τις ίδιες θέσεις. Αντίθετα οι ηγέτες χωρών όπως της Γαλλίας και της Ελλάδας άλλαζαν συνεχώς. Οι τοποθετήσεις και οι απόψεις ήταν διαφορετικές, δημιουργήθηκε παλίρροια», ανέφερε ο Ερντογάν. 

«Δεν παραιτούμαστε των δικαιωμάτων μας στην ανατολική Μεσόγειο»

Ο Τούρκος πρόεδρος φέρεται να υποστήριξε ότι η Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο έχει 100% δίκαιο.

Γενί Σαφάκ: Μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου οι έρευνες του Oruc Reis

«Δεν παραιτούμαστε των δικαιωμάτων μας. Μπορούμε να καθίσουμε στο τραπέζι με όλους εκτός από τη νότια Κύπρο. Αυτό δε σημαίνει ότι υποχωρούμε από τα δικαιώματά μας. Μπορούμε να βρούμε ένα κοινό έδαφος όπου όλοι να κερδίσουν. Μπορούμε να εφαρμόσουμε μια πολιτική win win. Αλλά η Ελλάδα δεν το αποδέχεται» δήλωσε ο Ερντογάν.

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα πάντα στο τραπέζι. Στηρίζουμε την πολιτική λύση. Η Γερμανία θέλει να διαμεσολαβήσει αλλά πρέπει με κάποιο τρόπο να στηρίξει και τον στρατηγικό της έταιρο τη Γαλλία», ανέφερε.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top