Die Welt - Εντολή Ερντογάν: «Βυθίστε ελληνικό πλοίο ή καταρρίψτε μαχητικό»

Γιατί αρνήθηκαν οι Τούρκοι στρατηγοί του, σύμφωνα με το δημοσίευμα

Σε ένα δημοσίευμα βόμβα προχώρησε η γερμανική εφημερίδα Die Welt σχετικά με τα ελληνοτουρκικά. Όπως δημοσιεύει σήμερα το γερμανικό μέσο,  επικαλούμενο τουρκικές στρατιωτικές πηγές, ο Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να επιζητά θερμό επεισόδιο στην ανατολική Μεσόγειο, παροτρύνοντας τους στρατηγούς να βυθίσουν ελληνικό πλοίο ή να συντρίψουν ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να έδωσε την εντολή αυτή συμπληρώνοντας «πρέπει να το κάνετε έτσι ώστε κανείς να μην πεθάνει».

Ερντογάν: Η Γαλλία χρησιμοποιεί την Ελλάδα ως δόλωμα για τις φιλοδοξίες της

Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Die Welt, «αν πέρναγε από το χέρι του Τούρκου Προέδρου, το ναυτικό του θα είχε βυθίσει ένα ελληνικό πλοίο στη Μεσόγειο εδώ και πολύ καιρό. Οι στρατηγοί αρνήθηκαν και τότε τους αντιπρότεινε να ρίξουν ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος, φέρνοντας ως επιχείρημα ότι ο Έλληνας θα προλάβει να χρησιμοποιήσει το κάθισμα εκτόξευσης για να σωθεί». 

Οι Τούρκοι στρατηγοί φέρονται να έδωσαν αρνητικές απαντήσεις στον Σουλτάνο, διότι, όπως αναφέρει η Die Welt, όταν προετοιμάζεται ένας πόλεμος, ο στρατός ακολουθεί συγκεκριμένη διαδικασία, σύμφωνα με την οποία αρχικά γίνονται συζητήσεις στο παρασκήνιο με τα εμπλεκόμενα μέρη, στη συνέχεια διεξάγονται αερομαχίες, ακολουθούν προειδοποιητικές βολές και μετά η επίθεση. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top