Πρόεδρος Λιβάνου: Δεν αποκλείει την ανάμειξη «πυραύλου ή βόμβας» στη Βηρυτό

Στους 154 οι νεκροί από την έκρηξη

Έρευνα σχετικά με τα αίτια της φονικής έκρηξης στη Βηρυτό θα δείξει τι πραγματικά προκάλεσε την καταστροφή που στοίχισε τη ζωή σε 154 ανθρώπους ως τώρα και τραυμάτισε πάνω από 5.000.

Βηρυτός: Ηλικιωμένη παίζει πιάνο μέσα στο κατεστραμμένο σπίτι της

Την Παρασκευή ο πρόεδρος του Λιβάνου, Μισέλ Άουν, δήλωσε πως διερευνάται το ενδεχόμενο η έκρηξη να προκλήθηκε από «πύραυλο ή βόμβα».

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος δήλωσε σε τοπικά ΜΜΕ: «Η αιτία δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί. Υπάρχει πιθανότητα εξωτερικής παρέμβασης μέσω πυραύλου ή βόμβας ή άλλης ενέργειας». 

«Ζήτησα από τον γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, να δώσει τις αεροφωτογραφίες για να διαπιστώσουμε αν υπήρξε αεροσκάφος ή πύραυλοι», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Λιβάνου σημειώνοντας ότι, αν το Παρίσι δεν τις προμηθευτεί, τότε η Βηρυτός θα ζητήσει από άλλες χώρες να το πράξουν.

Συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους

Διεθνείς ομάδες διάσωσης εξακολουθούν να ψάχνουν στα ερείπια του λιμανιού της Βηρυτού για αγνοούμενους και θύματα σχεδόν τρεις ημέρες μετά την έκρηξη, τη στιγμή που ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 154.

Βηρυτός: Ζευγάρι Ελλήνων περιγράφει πώς τραυματίστηκε στο star.gr

Περίπου 300.000 άνθρωποι, περισσότερο από το 12% του πληθυσμού της Βηρυτού, δε μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους λόγω της έκρηξης, η οποία διέλυσε πόρτες και παράθυρα σε όλη την πόλη και άφησε πολλά κτίρια ακατοίκητα.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top