Βηρυτός: Η Ε.Ε. στέλνει διασώστες μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας

Στο Λίβανο μεταβαίνει ο Εμμανουέλ Μακρόν

Η Βηρυτός μετά την έκρηξη

"Μοιραζόμαστε το σοκ και τη θλίψη του λαού της Βηρυτού μετά τη θανατηφόρα έκρηξη που έχει κοστίσει πολλές ζωές και άφησε πολλούς άλλους τραυματίες", δήλωσε σήμερα ο Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων Janez Lenarčič σχετικά με την έκρηξη στη Βηρυτό του Λιβάνου, απευθύνοντας τα συλλυπητήρια της ΕΕ "σε όλους εκείνους που έχουν χάσει τους αγαπημένους τους".

Βηρυτός: Τουλάχιστον 300.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι

Όπως σημειώνει, "σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, η Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρει την πλήρη υποστήριξή της στον λαό του Λιβάνου. Ως άμεσο πρώτο βήμα, ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της ΕΕ ενεργοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος των λιβανικών αρχών".

"Ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ συντονίζει τώρα την επείγουσα ανάπτυξη περισσότερων από 100 υψηλής εκπαίδευσης πυροσβεστών, με οχήματα, σκύλους και εξοπλισμό, που ειδικεύονται στην αναζήτηση και διάσωση σε αστικά περιβάλλοντα", ανακοίνωσε ο Επίτροπος σημειώνοντας ότι "θα συνεργαστούν με τις αρχές του Λιβάνου για να σώσουν ζωές επί του εδάφους".

Νεκρή η σύζυγος Έλληνα στη Βηρυτό - Αυξήθηκαν οι Έλληνες τραυματίες

"Ήδη, οι Κάτω Χώρες, η Ελλάδα και η Τσεχία έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους σε αυτήν την κρίσιμη επιχείρηση. Η Γαλλία, η Πολωνία και η Γερμανία έχουν επίσης προσφέρει βοήθεια μέσω του μηχανισμού και περισσότερα κράτη μέλη μπορούν να προσφέρουν υποστήριξη", αναφέρει.

"Η ΕΕ έχει επίσης ενεργοποιήσει το δορυφορικό σύστημα χαρτογράφησης Copernicus για να υποστηρίξει τις λιβανικές αρχές στην εκτίμηση της έκτασης της ζημιάς. Στεκόμαστε δίπλα στον Λίβανο και τον λαό του και είμαστε έτοιμοι να κινητοποιήσουμε περαιτέρω βοήθεια", κατέληξε ο Επίτροπος.

Συνομιλία Σ.Μισέλ, με τον Πρόεδρο του Λιβάνου, στη Βηρυτό αύριο ο Εμ.Μακρόν

"Μόλις μίλησα με τον Πρόεδρο Μισέλ Αούν για να εκφράσω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου. Η Ευρώπη στέκεται δίπλα στον Λίβανο μετά τις καταστροφικές εκρήξεις στη Βηρυτό", δήλωσε πριν από λίγο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. "Σε πνεύμα  αλληλεγγύης θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τον Λίβανο να ξεπεράσει αυτήν την τραγωδία", ανακοίνωσε.

Εικόνες αποκάλυψης στη Βηρυτό: Δε σταματούν να ξεθάβουν πτώματα

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη και την πλήρη υποστήριξή της στις οικογένειες των θυμάτων, του λαού του Λιβάνου και των αρχών μετά τις βίαιες εκρήξεις που έπληξαν τη Βηρυτό", δήλωσε από την πλευρά του ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορρέλ.

"Θα πάω αύριο στη Βηρυτό για να συναντήσω το λαό του Λιβάνου και να του μεταφέρω το μήνυμα αδελφότητας και αλληλεγγύης των Γάλλων. Θα εξετάσουμε την κατάσταση με τις πολιτικές αρχές", ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμμανουέλ Μακρόν.


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top