Χουάν Κάρλος: Ανακοίνωσε ότι αυτοεξορίζεται - Έστειλε επιστολή βόμβα

Μπλέκεται σε σκάνδαλο 100 εκατομυρίων δολαρίων

Βαρύ πλήγμα για τη μοναρχία και πολιτική θύελλα στην Ισπανία, μετά την επιστολή-βόμβα του πρώην βασιλιά Χουάν Κάρλος. Ο πατέρας του νυν βασιλιά Φελίπε, ανακοίνωσε ότι αυτοεξορίζεται προσωρινά, μετά την εμπλοκή του σε σκάνδαλο 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Χουάν Κάρλος: Τα σκάνδαλα τον οδήγησαν στην αυτοεξορία

Ο πρώην βασιλιάς Χουάν Κάρλος αυτοεξορίστηκε στην Δομινικανή Δημοκρατία, αφήνοντας τη χώρα όπου βασίλεψε για σχεδόν 40 χρόνια. Αμαυρωμένος από σκάνδαλα ο τέως βασιλιάς Χουάν Κάρλος, έφυγε σαν τον κλέφτη από την Ισπανία και άφησε τον γιό του (στον οποίο παραχώρησε τον θρόνο προ εξαετίας) να τα βγάλει πέρα με τη θύελλα.

Με επιστολή που απηύθυνε στον γιό του, βασιλιά Φελίπε τον Έκτο, ο πρώην μονάρχης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να εγκαταλείψει την Ισπανία όπου αποτελεί αντικείμενο έρευνας για διαφθορά.

Ισπανία: Μπλεγμένος σε σκάνδαλο 100.000.000 δολαρίων ο τέως βασιλιάς

Ο Χουάν Κάρλος βρίσκεται αντιμέτωπος με δύο έρευνες: μια στην Ελβετία σχετικά με 100 εκατομμύρια ευρώ που φέρεται να πήρε από τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, για την κατασκευή τρένων υψηλής ταχύτητας και μια στην Ισπανία για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος.

Ο πιο άτακτος γαλαζοαίματος του κόσμου - Παράτησε τη βασιλική οικογένεια και πήγε διακοπές με την ερωμένη του

Ήταν ένας δημοφιλής μονάρχης και διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο για τη μετάβαση της χώρας του στη δημοκρατία. Η πτώση ξεκίνησε πριν 8 χρόνια, όταν στο αποκορύφωμα της ύφεσης, πήγε για σαφάρι με την ερωμένη του στη Μποτσουάνα, ρεζιλεύοντας και τη σύζυγό του Σοφία. Το 2014, η κόρη του Κριστίνα κατηγορήθηκε για φοροδιαφυγή.

Η φυγή του προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων. Ανάξια για πρώην αρχηγό κράτους, τη χαρακτήρισε το κόμμα Ρodemos που θέλει δημοψήφισμα για το μέλλον της μοναρχίας στην Ισπανία.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top