Ο τυφώνας Ησαΐας σφυροκοπά τη Βόρεια Καρολίνα με ριπές ανέμων 140 χλμ.

Προειδοποίηση για καταστροφικές πλημμύρες

Ο τυφώνας Ησαΐας έφθασε αργά το βράδυ της Δευτέρας (πρωί της Τρίτης ώρα Ελλάδας) στη Βόρεια Καρολίνα, αφού λίγες ώρες νωρίτερα ενισχύθηκε σε τυφώνα Κατηγορίας 1, με ριπές ανέμων ταχύτητας ως και 140 χιλιομέτρων την ώρα.

Το μάτι του τυφώνα έφθασε κοντά στην Ακτή Όσεαν Άιλ στις 23:10 τοπική ώρα (06:10 ώρα Ελλάδας), ενώ το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC) εξέδωσε έκτακτο προειδοποιητικό δελτίο για δυνητικά καταστροφικές βροχοπτώσεις και πλημμύρες.

Η τροπική καταιγίδα Ησαΐας αναβαθμίστηκε ξανά χθες βράδυ σε τυφώνα, αφού πέρασε από την Καραϊβική και τη Φλόριντα χωρίς να προκαλέσει σημαντικές καταστροφές. 

Τα συστήματα του είδους κατατάσσονται στην Κατηγορία 1 της πεντάβαθμης κλίμακας Σάφαϊρ - Σίμσον όταν οι άνεμοι που φέρουν ξεπερνούν τα 119 χιλιόμετρα την ώρα.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Φλόριντα, στη Βόρεια και στη Νότια Καρολίνα για να καταστεί πιο εύκολη η εκταμίευση ομοσπονδιακών κεφαλαίων. 

«Όλος ο κόσμος πρέπει να επαγρυπνεί», προειδοποίησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, παροτρύνοντας τους πάντες να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών και των πολιτειακών αρχών.

Ο Ησαΐας, που ήταν τυφώνας Κατηγορίας 1 προτού υποβαθμιστεί σε τροπική καταιγίδα, στοίχισε τη ζωή μιας 56χρονης, το αυτοκίνητο της οποίας παρασύρθηκε από τα νερά στο Πουέρτο Ρίκο, ενώ προκάλεσε περιορισμένες υλικές ζημιές στη Δομινικανή Δημοκρατία και στις Μπαχάμες. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top