Σε ποια μέρη του πλανήτη καταγράφηκαν τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού

Είναι η πρώτη φορά που ο αριθμός τους ξεπέρασε τις μολύνσεις στις ΗΠΑ

Η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική έγιναν χθες η περιφέρεια με τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού στον πλανήτη, συνολικά 4.364.792, σύμφωνα με δεδομένα του Γαλλικού Πρακτορείου και του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, ως τις 00:30 (ώρα Ελλάδας).

Ρεκόρ με 126 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Αλβανία - 4 θάνατοι σε μια μέρα

Είναι η πρώτη φορά που ο αριθμός των μολύνσεων σε αυτή την περιφέρεια ξεπέρασε αυτές στην περιοχή της βόρειας Αμερικής (4.330.989 κρούσματα, στη μεγάλη τους πλειονότητα στις ΗΠΑ). Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής παραμένουν η χώρα που υφίσταται το πιο βαρύ χτύπημα από την πανδημία στον κόσμο σε απόλυτα μεγέθη, με 4,2 εκατομμύρια μολύνσεις και σχεδόν 150.000 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19.

Πρώτο ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στη Βόρεια Κορέα

Στη Λατινική Αμερική, η χώρα που πλήττεται περισσότερο είναι η Βραζιλία, με 2.419.091 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 87.004 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 ως χθες Κυριακή. Μεγάλες αυξήσεις των μολύνσεων διαπιστώνονται στο Μεξικό, στο Περού, στην Κολομβία και στην Αργεντινή, χώρες οι κυβερνήσεις των οποίων αποπειρώνται να προχωρήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας για να περιορίσουν τον αντίκτυπο της πανδημίας.

Ως προς τον αριθμό των θανάτων εξαιτίας της COVID-19, η Ευρώπη παραμένει στην κορυφή αυτής της τραγικής κατάταξης, με 207.933, ακολουθούμενη από τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική (183.281) και τις ΗΠΑ και τον Καναδά (155.673).

Τον Μάιο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΫ) χαρακτήρισε την αμερικανική ήπειρο νέο επίκεντρο της πανδημίας, μετά την Ευρώπη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top