Αγιά Σοφιά: Νέο «χαστούκι» στην Τουρκία από το State Department

«Απογοήτευση στις ΗΠΑ η μετατροπή της σε τζαμί»

State Department

Νέο «χαστούκι» δέχθηκε η Τουρκία από το State Department οι οποίες με νέα ανακοίνωση δήλωσαν «απογοητευμένες» από την απόφαση της κυβέρνησης Ερντογάν να αλλάξει το καθεστώς της Αγιάς Σοφιάς από μουσείο σε τζαμί.

State Department:Η Τουρκία να σταματήσει τις επιχειρήσεις στην Αν. Μεσόγειο

Το State Department με νέα δήλωση για την Αγία Σοφία το βράδυ της Παρασκευής στην ιστοσελίδα Hellas Journal, ζητά από την κυβέρνηση της Τουρκίας να διασφαλίσει την προσβασιμότητα σε όλους και να διατηρήσει την κληρονομιά αυτού του αξιοθαύμαστου κτιρίου.

Stop από το State Department στην Τουρκία για το Καστελόριζο 

«Όπως είπαμε προηγουμένως, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι απογοητευμένες από την απόφαση της κυβέρνησης της Τουρκίας να αλλάξει το καθεστώς της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί.

State Department προς Τουρκία: Μνημείο η Αγιά Σοφιά, όχι τζαμί

Η Αγία Σοφία αποτελεί μαρτυρία όχι μόνο της θρησκευτικής έκφρασης, αλλά και της καλλιτεχνικής και τεχνικής ιδιοφυΐας. Σημειώνουμε ότι η κυβέρνηση της Τουρκίας δεσμεύτηκε να διατηρήσει και να προβάλλει την ιστορική θρησκευτική εικονογραφία της Αγίας Σοφίας και να διασφαλίσει την προσβασιμότητα χωρίς εμπόδια σε όλους τους επισκέπτες.

State Department: «Σεβαστείτε την πολυθρησκευτική ιστορία της Αγιάς Σοφιάς»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλούν την κυβέρνηση της Τουρκίας να διατηρήσει την κληρονομιά αυτού του αξιοθαύμαστου κτηρίου και την αξεπέραστη ικανότητά της - τόσο σπάνια στον σύγχρονο κόσμο - να εξυπηρετεί την ανθρωπότητα ως μια πολύ απαραίτητη γέφυρα μεταξύ εκείνων των διαφορετικών θρησκευτικών παραδόσεων και πολιτισμών», σημείωσε ο εκπρόσωπος του State Department.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top