Τσεχία: 98 κρούσματα από ένα μεγάλο πάρτι σε κλαμπ της Πράγας

Μολύνθηκαν και γνωστοί ποδοσφαιριστές

πάρτυ/ Unsplash

Εστία μετάδοσης του κορωνοϊού αποτέλεσε ένα μεγάλο πάρτι σε κλαμπ στην Πράγα της Τσεχίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλαμπ αποτέλεσε την πηγή 98 νέων θετικών κρουσμάτων, στα οποία περιλαμβάνονται και ποδοσφαιριστές από διάφορες ομάδες της Πράγας. Όπως ανέφεραν οι υγειονομικές αρχές, η εστία αυτή  είναι μία από τις πολλές που έχουν εντοπιστεί στη χώρα με τους 10,7 εκατομμύρια κατοίκους.

Οι υγειονομικοί υποψιάζονται ότι μια ασυμπτωματική φορέας του ιού ήταν εκείνη που μόλυνε δεκάδες άλλους ανθρώπους σε ένα πάρτι γενεθλίων που οργανώθηκε στο κλαμπ Techtle Mechtle στις 11 Ιουλίου. Έκτοτε, βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό 68 πελάτες του κλαμπ, επτά εργαζόμενοι και 23 μέλη των οικογενειών τους ή επαφές τους. Οι υπόλοιπο 273 άνθρωποι που βρίσκονταν στο μεγάλο πάρτι έχουν τεθεί σε καραντίνα. Μάλιστα, ορισμένα δημοσιεύματα μιλούν για άτομα που μολύνθηκαν γιατί έπιναν το ποτό τους από το ίδιο καλαμάκι.

Σύγκρουση τρένων στην Τσεχία - Τουλάχιστον δύο νεκροί και 30 τραυματίες

Με αφορμή και αυτή την εξέλιξη, οι Τσέχοι επιστρέφουν σε κάποια από τα παλιότερα μέτρα προστασίας κατά του ιού σε βορειοανατολικές περιοχές που είναι περισσότερο ανεπτυγμένες βιομηχανικά.

Πριν δύο μέρες, οι υγειονομικές αρχές της χώρας ανακοίνωσαν 247 νέα κρούσματα, τα οποία είναι τα περισσότερα που έχουν ανακοινωθεί από τέλος Ιουνίου. Για αυτόν τον λόγο, ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις ανακοίνωσε την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε επιλεγμένους κλειστούς χώρους.

Συνολικά, έχουν καταγραφεί στην Τσεχία 14.570 κρούσματα και 364 θάνατοι, ενώ αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται σε νοσοκομεία μόνο 141 άνθρωποι.

Ρωσία – Κορωνοϊός: Έχουμε έτοιμο το πρώτο δικό μας εμβόλιο κατά του ιού

Η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας δενδήλωσε ποιες ήταν οι ποδοσφαιρικές ομάδες στις οποίες αγωνίζονται ορισμένα  από τα άτομα που αποτελούν νέα κρούσματα, όμως  κάποιες, όπως η Σπάρτα Πράγας, η Μποέμιανς 1905 και η Ντούκλα ανακοίνωσαν από μόνες τους ότι βρέθηκαν θετικοί παίκτες από τα τμήματα υποδομών τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top