Ερντογάν για navtex - Καστελόριζο: « Δε χρειαζόμαστε την άδεια κανενός»

«Η Τουρκία προχωρά για να γίνει παγκόσμια δύναμη στον τομέα της ενέργειας»

Η Τουρκία δε χρειάζεται την άδεια κανενός για τα ερευνητικά της πλοία και τα γεωτρύπανά της στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Τουρκική Navtex για Καστελόριζο- Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις

Στην ομιλία του στην Άγκυρα για τα δύο χρόνια προεδρικού συστήματος, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι η Τουρκία προχωρά για να γίνει παγκόσμια δύναμη στον τομέα της ενέργειας. «Το γεωτρύπανο Φατίχ ξεκίνησε τις εργασίες του στην Μεσόγειο τον Οκτώβριο του 2018. Και το Γιαβούζ ξεκίνησε εργασίες γεώτρησης. Αυτές οι κινήσεις μας ανέτρεψαν τις παγίδες που στήθηκαν στην ανατολική Μεσόγειο (ενάντια στην Τουρκία). Εμείς δεν εξαρτόμαστε από την άδεια κανενός ούτε για τα σεισμικά ερευνητικά μας πλοία, ούτε για τα γεωτρύπανά μας. Εμείς ό,τι απαιτεί το διεθνές δίκαιο, όποια είναι τα δικαιώματά μας στην ανατολική Μεσόγειο, μέσα σε αυτό το πλαίσιο κάναμε μέχρι σήμερα τα βήματά μας και θα συνεχίσουμε να τα κάνουμε και από δω και πέρα», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος. 

Ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ακόμη ότι συνεχίζεται η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού Άκκουγιου. «Είναι ένα τεράστιο έργο και συνεχίζουμε να το χτίζουμε με τους Ρώσους»,  ανέφερε.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top