Ιταλία: Αίρεση εκμεταλλευόταν και κακοποιούσε σεξουαλικά ανήλικα κορίτσια

Δρούσε για 30 χρόνια - Τα ευρήματα της αστυνομίας

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η Ιταλία τις αποκαλύψεις της αστυνομίας για μια μεγάλη αίρεση που δρούσε ανεξέλεγκτα τα τελευταία 30 χρόνια, στρατολογούσε ανήλικα κορίτσια και τα κακοποιούσε σεξουαλικά. Μάλιστα, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας, η αίρεση είναι εδραιωμένη σε πολλές πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Το μεγάλο χτύπημα στη ρίζα του κακού έγινε μετά από διετή έρευνα για τις δραστηριότητες της αίρεσης με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Διονύσου», δήλωσε η αστυνομία της Νοβάρα τη Δευτέρα. Η αστυνομία πραγματοποίησε δεκάδες εφόδους και έρευνες σε ολόκληρη τη χώρα τις ημέρες 18-19 Ιουλίου, κυρίως στις πόλεις της βόρειας Ιταλίας, συμπεριλαμβανομένων των πόλεων Νοβάρα, Μιλάνο, Γένοβα και Παβία.

Τα βασανιστήρια και οι επώδυνες πρακτικές

Σύμφωνα με τους ιδιωτικούς αστυνομικούς που συμμετέχουν στην έρευνα, η αίρεση στόχευε σε νέες γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων ανηλίκων, και σύμφωνα με πληροφορίες υπόσχονταν στις «επιλεγμένες» μια είσοδο σε έναν «μαγικό, φανταστικό και μυστικό κόσμο» και τον φωτισμό μιας «εσωτερικής φωτιάς».

Στην πραγματικότητα, ωστόσο, όλη η «μαγεία» περιστρέφεται γύρω από διάφορες σεξουαλικές πρακτικές, συχνά «ακραίες και επώδυνες», καθώς και βασανιστήρια. Μάλιστα, τα θύματα αναγκάστηκαν να διακόψουν τους δεσμούς τους με τον εξωτερικό κόσμο, εξαρτώμενοι από την αίρεση και από τον «εγκέφαλο» της αίρεσης, ή «γιατρό», όπως τον ανέφεραν.

Ο «γιατρός» και ο κώδικας επικοινωνίας της αίρεσης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, «εγκέφαλος» της αίρεσης φέρεται να είναι ένας 77χρονος άνδρας από τη Νοβάρα, ο οποίος ανέφερε ένα προς ένα τα θύματα στην αστυνομία, ωστόσο η ταυτότητα του αρχηγού της αίρεσης δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα.

Η αστυνομία ανέφερε πως οι οπαδοί του τον αποκαλούν «γιατρό» ή απλά «Αυτός», ενώ τα κορυφαία μέλη της ιεραρχίας αποκαλούνταν «θηρία», ενώ οι πιθανοί νεοσύλλεκτοι θεωρούνταν η «λεία» τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top