Αλβανία - Κορωνοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα - Κλείνουν τα μπαρ

Στα όριά τους τα νοσοκομεία των Τιράνων

Προβληματισμό προκαλεί η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη γειτονική Αλβανία, καθώς μετρά δεκάδες νέα κρούσματα ημερησίως και τα νοσοκομεία γεμίζουν ανησυχητικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κρούσματα αυξάνονται και διασπείρονται σε ολόκληρη τη χώρα, ο αριθμός των τεστ μειώνεται λόγω των ελλείψεων που υπάρχουν και η κατάσταση στα δύο νοσοκομεία των Τιράνων είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το απόγευμα της Κυριακής η εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε έναν ακόμη νέο θάνατο καθώς και 82 νέα κρούσματα από τα μόλις 331 τεστ που πραγματοποιήθηκαν.

Στα δύο νοσοκομεία των Τιράνων νοσηλεύονται πλέον 123 ασθενείς, οι περισσότεροι από την έναρξη της πανδημίας ενώ αυξήθηκε και ο αριθμός όσων βρίσκονται στη ΜΕΘ ο οποίος ανέρχεται πλέον σε 18.

«Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι σοβαρή» ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του Υπουργείου απευθύνοντας και πάλι έκκληση για τήρηση των μέτρων.

Κλείνουν μπαρ και κέντρα διασκέδασης

Κάτω από την πολύ δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί το Υπουργείο Υγείας προχώρησε στη λήψη των πρώτων μέτρων. Έτσι, αποφάσισε να κλείσει όλα τα κέντρα διασκέδασης και τα μπαρ, καθώς και όσα μπαρ λειτουργούν στην παράκτια ζώνη της χώρας.

Μάλιστα για όσους δεν συμμορφωθούν άμεσα με την απόφαση προβλέπει βαρύτατα χρηματικά πρόστιμα και αναστολή λειτουργίας για έναν χρόνο.

Επίσης σε καθημερινή βάση και για όλους τους χώρους απαγορεύει την μουσική μετά τις οκτώ το βράδυ, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Η Αλβανία μετρά συνολικά 4.008 κρούσματα, ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 111, ενώ ανέρρωσαν συνολικά 2.264 άνθρωποι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top