Τζόνσον: Η κανονικότητα δε θα επανέλθει πλήρως πριν από τον Νοέμβριο

Επανεξέταση του τρόπου υπολογισμού τω θανάτων από κορωνοϊό

Δείτε στο βίντεο του Reuters την "σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα" στα αεροδρόμια της Βρετανίας.

Οι τοπικές αρχές της Βρετανίας θα έχουν περισσότερες εξουσίες προκειμένου να επιβάλλουν τοπικά lockdown λόγω κορωνοϊού από αύριο, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, λέγοντας ότι η κανονικότητα δε θα επανέλθει πριν τον Νοέμβριο.

Κορωνοϊός-Βρετανία: Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε καταστήματα και ΜΜΜ

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε πως τα τοπικά συμβούλια θα μπορούν να κλείνουν ορισμένους χώρους, να αποκλείουν εξωτερικούς δημόσιους χώρους και να ακυρώνουν εκδηλώσεις.

«Αυτές οι εξουσίες θα επιτρέψουν στις τοπικές αρχές να ενεργούν πιο γρήγορα αποκρινόμενες σε εξάρσεις όπου η διάδοση είναι μεγαλύτερη», δήλωσε ο Τζόνσον. σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Βρετανία: 120.000 άνθρωποι θα είναι νεκροί τον χειμώνα λόγω κορωνοϊού

«Η κανονικότητα δεν θα επανέλθει πλήρως πριν από τον Νοέμβριο»

Ο Μπόρις Τζόνσον τόνισε ακόμη ότι η κανονικότητα δεν θα επανέλθει πλήρως μέχρι τον Νοέμβριο το νωρίτερο και επεσήμανε ότι τα νυκτερινά κέντρα και οι παιδότοποι πρέπει να παραμείνουν κλειστά και οι γαμήλιες δεξιώσεις περιορισμένες.

Επίσης, ο Βρετανός πρωθυπουργός ανέφερε πως από τον Οκτώβριο θα επιτραπεί η παρουσία κοινού σε αθλητικά στάδια, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει μια πιο σημαντική επιστροφή στην κανονικότητα από τον Νοέμβριο.

Στην ευχέρεια του εργοδότη η δυνατότητα τηλεργασίας

Επίσης, ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι η βρετανική κυβέρνηση θα σταματήσει να λέει στους πολίτες να εργάζονται από το σπίτι και θα δώσει μεγαλύτερη διακριτική ευχέρεια στους εργοδότες να αποφασίζουν αν είναι ασφαλές για το προσωπικό τους να επιστρέψει στους χώρους εργασίας.

«Από την 1η Αυγούστου, θα επικαιροποιήσουμε τις συστάσεις μας για τη μετάβαση στην εργασία. Αντί η κυβέρνηση να λέει στον κόσμο να εργάζεται από το σπίτι, θα δώσουμε στους εργοδότες μεγαλύτερη διακριτική ευχέρεια και θα τους ζητήσουμε να λαμβάνουν τις αποφάσεις για το πώς το προσωπικό τους μπορεί να εργάζεται με ασφάλεια».

Σταθερός ο ρυθμός αναπαραγωγής του ιού

Ο αναπαραγωγικός ρυθμός του Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ανάμεσα στο 0,7-0,9, δήλωσε σήμερα η κυβέρνηση, παραμένοντας αναλλοίωτος από την περασμένη εβδομάδα.

Ο τρέχον ρυθμός αύξησης της επιδημίας στο ΗΒ είναι από -5% έως -1%, ανέφερε το κυβερνητικό γραφείο για την επιστήμη.

Επανεξέταση του τρόπου υπολογισμού τω θανάτων από κορωνοϊό

Παράλληλα, η βρετανική κυβέρνηση ζήτησε σήμερα την «επείγουσα επανεξέταση» του τρόπου με τον οποίο υπολογίζονται οι θάνατοι από κορωνοϊό έπειτα από την προδημοσίευση μιας μελέτης που κάνει λόγο για ενδεχόμενη υπερεκτίμηση.

Η μελέτη υπό τον τίτλο «Γιατί κανείς δεν μπορεί να αναρρώσει από την Covid-19 στην Αγγλία» συντάχθηκε από τον Γιουν Λόουκ, από το Πανεπιστήμιο Ιστ Άνγκλια, και τον Καρλ Χένεγκαν, από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Σύμφωνα με τη μέθοδο που χρησιμοποιεί η υπηρεσία δημόσιας υγείας της Αγγλίας, ένας ασθενής που βρέθηκε θετικός στο τεστ αλλά θεραπεύθηκε και μπόρεσε να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, θα καταμετρηθεί ανάμεσα στους νεκρούς από Covid-19 ακόμη κι αν υπέστη καρδιακή προσβολή ή παρασύρθηκε από λεωφορείο τρεις μήνες αργότερα».

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ ζήτησε από την Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας να προχωρήσει σε επείγουσα επανεξέταση του τρόπου με τον οποίο καταγράφονται τα στατιστικά στοιχεία των θανάτων, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια στον αριθμό των θανάτων που συνδέονται με την Covid-19, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Υγείας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top