Κορωνοϊός - Κίνα: Νέα κρούσματα μετά από πέντε μήνες - Ακυρώνονται πτήσεις

Φόβοι για νέα αναζωπύρωση της πανδημίας

Συναγερμός σήμανε στην πόλη Ουρούμτσι, την πρωτεύουσα της δυτικής περιοχής Σιντζιάνγκ της Κίνας, μετά την καταγραφή ενός νέου κρούσματος κορωνοϊού, του πρώτου εδώ και περίπου πέντε μήνες, γεγονός που αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για την πιθανότητα ενός νέου κύματος της πανδημίας Covid-19.

Κορωνοϊός: Τρία εμβόλια βρίσκονται ήδη στην 3η φάση δοκιμών στην Κίνα

Μετά τον εντοπισμό του νέου κρούσματος, οι αρχές έλαβαν αμέσως μέτρα, ακυρώνοντας περισσότερες από 600 προγραμματισμένες πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο της Ουρούμτσι, ποσοστό άνω του 80% του συνόλου των ημερήσιων πτήσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας Variflight.

Επίσης, ανέστειλαν και τις τις υπηρεσίες του υπογείου σιδηροδρόμου της πόλης.

Κίνα: Συνεχίζεται η εξάπλωση κορωνοϊού – 11 κρούσματα στο Πεκίνο

Συναγερμός μετά την επανεμφάνιση κρουσμάτων 

Η κινεζική Εθνική Επιτροπή Υγείας κατέγραψε 10 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην ηπειρωτική χώρα, ένα τοπικής μετάδοσης στην Σιντζιάνγκ και εννέα που αφορούσαν ταξιδιώτες που είχαν έρθει από το εξωτερικό.

Επίσης, οι υγειονομικές αρχές στην Ουρούμτσι ανακοίνωσαν ότι μια 24χρονη με συμπτώματα όπως πονόλαιμος, πυρετός και πονοκέφαλος, εξετάστηκε και διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό. Τρεις άνθρωποι με τους οποίους είχε έρθει σε στενή επαφή διαγνώστηκαν επίσης θετικοί, αλλά δεν παρουσιάζουν συμπτώματα.

Επιπλέον, η ανατολική επαρχία Τσεζιάνγκ κατέγραψε ένα ασυμπτωματικό κρούσμα, διευκρινίζοντας ότι επρόκειτο για κάποιον που είχε ταξιδέψει από την Σιντζιάνγκ.

Ο απολογισμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην ηπειρωτική Κίνα ανερχόταν σε 83.622 ως χθες, Πέμπτη, οι θάνατοι παρέμεναν στους 4.634, ενώ άλλοι 104 ασυμπτωματικοί τελούν υπό παρακολούθηση.

Το Πεκίνο, το οποίο υπέστη μια νέα αναζωπύρωση της επιδημίας τον περασμένο μήνα, δεν κατέγραψε νέα κρούσματα για 11η συνεχόμενη μέρα.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top