Καλιφόρνια: Έκρηξη σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού – Δεκάδες τραυματίες

Κίνδυνος να καίει για μέρες η φωτιά

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε πλοίο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, που ήταν αγκυροβολημένο στη ναυτική βάση του Σαν Ντιέγκο την Κυριακή, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τουλάχιστον 21 άτομα. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Σαν Ντιέγκο, σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη στο USS Bonhomme Richard και αμέσως ξέσπασε μεγάλη φωτιά με αποτέλεσμα να ξεκινήσει επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου. 

Πυκνοί καπνοί κάλυψαν τον ουρανό, ενώ δεκάδες σκάφη της πυροσβεστικής έσπευσαν στο λιμάνι και έκαναν ρίψεις νερού για να ελέγξουν τη φωτιά. 

Δεκαεπτά ναύτες και τέσσερις πολίτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ελαφρά εγκαύματα και προβλήματα αναπνοής από τους καπνούς, ενώ και τα 160 άτομα του πληρώματος απομακρύνθηκαν από το φλεγόμενο πλοίο. 

Σύμφωνα με τον Διοικητή της Ομάδας Εκστρατείας της Τρίτης Δύναμης του Πολεμικού Ναυτικού, Φίλιπ Σόμπεκ, η φωτιά φαίνεται πως ξεκίνησε από το τελευταίο αμπάρι του πλοίου, όμως ακόμα δεν είναι γνωστό τι προκάλεσε την έκρηξη. Στο πλοίο επιβαίνουν συνήθως περίπου 1.000 άτομα.

Το USS Bonhomme Richard μεταφέρει πεζοναύτες, ελικόπτερα και μονάδες πεζικού στα πεδία των μαχώς. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο πλοίο του αμερικανικού ναυτικού στόλου μετά τα αεροπλανοφόρα. 

Το συγκεκριμένο πλοίο έχει συμμετάσχει σε πολλές πολεμικές επιχειρήσεις και έχει εμφανιστεί σε αρκετές ταινίες του Χόλιγουντ. Πήρε το όνομά του από τον Βενιαμίν Φρανκλίνο, ο οποίος είχε γράψει το βιβλίο «Poor Richard’s Almanack» με το ψευδώνυμο «Poor Richard».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top