Αγία Σοφία: Κόσμος πανηγυρίζει με λάβαρα για την μετατροπή της σε τζαμί

Την άλλη εβδομάδα η πρώτη προσευχή

Την ερχόμενη βδομάδα, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή θα γίνει βήμα για την Αγία Σοφία και θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προσευχή, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης Μουσταφά Σεντόπ, όπως μεταδίδει η Άννα Ανδρέου από την Κωνσταντινούπολη.

Αγία Σοφία: Υπέγραψε το διάταγμα ο Ερντογάν κι ευχήθηκε... «Καλορίζικο»

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη βδομάδα είναι η επέτειος της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία, κατά την οποία είχε τεθεί πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο για να πραγματοποιηθεί προσευχή στην Αγία Σοφία.

Θλίψη για την Αγιά Σοφιά: Άνοιξε ο δρόμος για να γίνει τζαμί

Με λάβαρα και συνθήματα μετά την υπογραφή Ερντογάν

Μετά την ιστορική απόφαση του τουρκικού ΣτΕ για την Αγιά Σοφιά, μέσω της οποίας ανοίγεται ο δρόμος για να γίνει τζαμί, κόσμος έχει συγκεντρωθεί αυτή την ώρα έξω από το μνημείο.

Μενδώνη για Αγιά Σοφιά: Αποτέλεσμα της βούλησης Ερντογάν η απόφαση    

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο συγκεντρωμένος λαός ανά τακτά διαστήματα φωνάζει συνθήματα, ενώ υπάρχουν και τουρκικά λάβαρα.

Δένδιας: Παγκόσμια πρόκληση η απόφαση για την Αγιά Σοφιά    

Αντιδράσεις για την απόφαση

Θέση αναφορικά με την απόφαση του τουρκικού ΣτΕ, μέσω της οποίας ανοίγει τον δρόμο ώστε η Αγιά Σοφιά να μετατραπεί σε τζαμί, πήρε η ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Μέσω ανακοίνωσης εκφράζει τη λύπη της για το ότι η δική της ανησυχία, όπως και άλλων ορθόδοξων εκκλησιών, για την προοπτική να μετατραπεί ο ναός από μουσείο σε τζαμί, δεν εισακούσθηκε από τις τουρκικές Αρχές.

«Είναι πολύ λυπηρό ότι η ανησυχία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, άλλων ορθόδοξων εκκλησιών δεν εισακούσθηκε. Η εν λόγο απόφαση, δυστυχώς, δεν στοχεύει στην ειρήνευση των υπαρχουσών αντιθέσεων, αλλά, αντίθετα, μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερες διαιρέσεις, όπως είχε πει στις 6 Ιουλίου σε δηλώσεις του ο Πατριάρχης (Μόσχας και Πασών των Ρωσιών) Κύριλλος», δήλωσε ο Νεγκόϊντα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top