Καμπανάκι ΠΟΥ σε ταξιδιώτες: «Τον νου σας, ο κορωνοϊός υπάρχει παντού»

Επικαιροποιούνται οι ταξιδιωτικές οδηγίες

Δείτε στο βίντεο τις πρώτες πτήσεις εξωτερικού που κατέφθασαν στα ελληνικά αεροδρόμια. (29-06).

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνέστησε την Τρίτη στους ταξιδιώτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα ταξίδια τους, επισημαίνοντάς τους ότι ο κορωνοϊός κυκλοφορεί ακόμα και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος νέας έξαρσης της πανδημίας.

Κορωνοϊός - «Καμπανάκι» ΠΟΥ εν μέσω χαλάρωσης: «Ο ιός είναι ακόμα εδώ»

Συγκεκριμένα, ο ΠΟΥ συνέστησε σε όσους ταξιδεύουν να φορούν προστατευτικές μάσκες στα αεροπλάνα και να ενημερώνονται διαρκώς, με αφορμή και την έξαρση κρουσμάτων σε ορισμένες χώρες, όπως η Αυστραλία που προχωρά σε τοπικά lockdown.

Αυστραλία: Σε νέα καραντίνα έξι εβδομάδων μπαίνει η Μελβούρνη

«Αν υπάρχει οπουδήποτε, υπάρχει παντού και οι άνθρωποι που ταξιδεύουν πρέπει να το κατανοήσουν αυτό. Ο ιός αυτός είναι ευρέως διαδεδομένος και οι άνθρωποι πρέπει να το λαμβάνουν αυτό πάρα πολύ σοβαρά υπόψη τους», τόνισε η εκπρόσωπος του ΠΟΥ, Μάργκαρετ Χάρις.

ΗΠΑ: 55.000 τα κρούσματα και 357 οι θάνατοι σε μια μέρα λόγω κορωνοϊού

Επικαιροποιούνται οι ταξιδιωτικές οδηγίες

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα επικαιροποιήσει τις ταξιδιωτικές οδηγίες ενόψει των θερινών διακοπών για το βόρειο ημισφαίριο, αλλά οι επικαιροποιημένες δεν έχουν ακόμη δοθεί στη δημοσιότητα.

Στο μεταξύ οι ταξιδιώτες θα πρέπει «να θυμούνται ότι τα πράγματα θα αλλάξουν ή μπορεί να αλλάξουν πολύ», μετά και τη μεγάλη αύξηση ημερήσιων κρουσμάτων, όπως στην Αυστραλία και το Χονγκ Κόνγκ.
Οι προηγούμενες οδηγίες του ΠΟΥ προς τους ταξιδιώτες περιλάμβαναν συμβουλές κοινής λογικής, όπως τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, το πλύσιμο των χεριών και η αποφυγή του αγγίγματος των ματιών, της μύτης ή του στόματος.

Η εκπρόσωπος του ΠΟΥ αναφέρθηκε και στη χρήση προστατευτικής μάσκας στα αεροπλάνα, ένα μέτρο το οποίο ήδη απαιτούν πολλές αεροπορικές εταιρείες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top