Λατινική Αμερική: Μεγάλη ανησυχία στην Κολομβία λόγω κορωνοϊού

Πάνω από 300.000 κρούσματα στο Περού

Αυξάνονται τα κρούσματα στην Κολομβία όσο η χώρα προσπαθεί να επιστρέψει στην κανονικότητα / Reuters 

Η Λατινική Αμερική εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού, με την Κολομβία και το Περού να καταγράφουν χιλιάδες κρούσματα το τελευταίο 24ωρο. 

Την Κυριακή, το υπουργείο Υγείας της Κολομβίας ανακοίνωσε ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε 122 θανάτους από κορωνοϊό, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να ξεπερνά το όριο των 4.000.

Κορωνοϊός: 232 επιστήμονες προειδοποιούν τον ΠΟΥ – «Μεταδίδεται αερογενώς»

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα έφτασε τα 117.110, εκ των οποίων τα 36.554 έχουν καταγραφεί στην πρωτεύουσά της, την Μπογοτά. 

Πάνω από 300.000 κρούσματα στο Περού

Ξεπέρασαν τα 300.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στο Περού, την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να «βάλει μπρος» την οικονομία της. 

Το Περού με τους 33 εκ. κατοίκους μπήκε σε καθεστώς lockdown τον Μάρτιο, γεγονός που «γονάτισε» την οικονομία της χώρας και μεγάλο μέρος του πληθυσμού υφίστατο βαρύ πλήγμα εξαιτίας του οικονομικού αντίκτυπου των μέτρων. Το Περού κατατάσσεται δεύτερο σε αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης στην περιφέρεια, πίσω μόνο από τη Βραζιλία.

Covid: 527.000 νεκροί σε όλον τον κόσμο και πάνω από 11 εκατ. κρούσματα

Μέχρι στιγμής στο Περού έχουν χάσει τη ζωή τους 10.589 άνθρωποι και πρόκειται για τον 10ο βαρύτερο στον πλανήτη, με βάση την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters. Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 3.638 στα 302.718.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ημερήσιος απολογισμός έχει μειωθεί σε σύγκριση με τον Μάιο και τον Ιούνιο, όταν η πανδημία βρισκόταν στην κορύφωσή της.

Η κυβέρνηση του προέδρου Μαρτίν Βισκάρα άρχισε να χαλαρώνει τους περιορισμούς που επέβαλλε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ώστε να μπορέσει να ανακάμψει η οικονομία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top