Προκλητικές δηλώσεις Ακάρ για τη Γαλάζια Πατρίδα και τη Συνθήκη της Λωζάνης

Ο Τούρκος Υπ. Άμυνας κατηγορεί τη χώρα μας ότι προκαλεί ένταση στο Αιγαίο

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Οι προκλήσεις καλά κρατούν από την τουρκική πλευρά. Αυτή τη φορά τη «σκυτάλη» πήρε ο Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος κατά τη επίσκεψή του σε τουρκική φρεγάτα που πλέει στη Μεσόγειο, χαρακτήρισε «απαράδεκτο» η Ελλάδα να έχει «στρατιωτικοποιήσει 16 από τα 23 νησιά».

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας είπε πως αυτό αποτελεί «ξεκάθαρη παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης», κατηγορώντας τη χώρα μας ότι προκαλεί ένταση στο Αιγαίο.

Δένδιας: Ναι στον διάλογο με την Τουρκία όχι όμως όσο εκβιάζει και προκαλεί

«Κάποιοι Έλληνες ακαδημαϊκοί, πολιτικοί και απόστρατοι άρχισαν να συμμερίζονται την άποψη μας. Περιμένουμε τους Έλληνες φίλους μας να λάβουν υπ΄ όψιν αυτές τις εκτιμήσεις» πρόσθεσε ο Ακάρ, διαμηνύοντας ότι «δεν δεν υπάρχει καμία λύση στην περιοχή, χωρίς να περιλαμβάνει στην Τουρκία». Προειδοποίησε μάλιστα πως η Άγκυρα δε θα επιτρέψει με κανέναν τρόπο «να καταπατηθούν τα δικαιώματα» της, αλλά και της τουρκοκυπριακής πλευράς.

«Το Ναυτικό μας στο Αιγαίο, στην Μεσόγειο και στην Μαύρη Θάλασσα, με μεγάλη θυσία και θάρρος, ζορίζει τα όρια της τεχνολογίας και τεχνικής. Έτσι αποκτά γνώση, εμπειρία και ικανότητα. Κι εσείς με μεγάλη αποφασιστικότητα υποστηρίζετε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας. Πρέπει όλοι να ξέρουν πως δεν μπορεί να υπάρχει οποιαδήποτε λύση στην περιοχή χωρίς να περιλαμβάνει την Τουρκία. Η Τουρκία είναι εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο και με την ίδια αποφασιστικότητα θα υποστηρίξουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας όπως και τα δικά μας. Με κανέναν τρόπο δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δένδιας: Αν η Τουρκία θέλει την Ελλάδα νησί σε τουρκική λίμνη,να το ξεχάσει

Aκάρ από Λιβύη: «Είμαστε στο πλευρό των Λίβυων αδερφών μας»

Χθες Παρασκευή κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Τρίπολη, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον επικεφαλής της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας, Φαγιέζ Αλ Σάρατζ στο πρωθυπουργικό μέγαρο, στο πλαίσιο της στρατιωτικής συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης.

Ο Ακάρ επανέλαβε τη δέσμευση της Τουρκίας αναφορικά με τη στήριξη της Λιβύης, σε συνάρτηση με τους κανόνες τους διεθνούς δικαίου.

Δένδιας από Λιβύη: «Η Τουρκία έχει ευθύνες για αυτό που γίνεται στη Λιβύη»

«Στεκόμαστε στο πλευρό των Λίβυων αδερφών μας, σε συνδυασμό με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και δεν κάνουμε πίσω σε αυτό. Οι άλλοι θα πληρώσουν το τίμημα των αδικιών τους, καθώς εσείς έχετε δίκιο και θα νικήσετε. Οι άλλοι, και όσοι τους υποστηρίζουν, ηττήθηκαν και θα ηττηθούν περισσότερο» δήλωσε.

Τέλος, απαντώντας στις κατηγορίες της Γαλλίας για πεισόδιο με φρεγάτα της στη Μεσόγειο, ο Ακάρ ανέφερε πως «η κίνηση αυτή δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα πολιτικό και όχι ένα στρατιωτικό παιχνίδι», ζητώντας κι αυτός με τη σειρά του μετά τον Τσαβούσογλου από τους Γάλλους να απολογηθούν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top