Δένδιας: Ναι στον διάλογο με την Τουρκία όχι όμως όσο εκβιάζει και προκαλεί

«Χρειάζεται συνεπής δουλειά για την οικοδόμηση σχέσεων καλής γειτονίας»

Ο Νίκος Δένδιας επαναλαμβάνει ότι το Καστελόριζο έχει ακριβώς τα ίδια δικαιώματα σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, όπως και τα ηπειρωτικά εδάφη και υπογραμμίζει ότι δεν μπορούμε να πάμε σε διάλογο με την Άγκυρα, όσο αυτή συνεχίζει να μας προκαλεί.

Δένδιας: Αν η Τουρκία θέλει την Ελλάδα νησί σε τουρκική λίμνη,να το ξεχάσει

«Και εμείς επιθυμούμε τον διάλογο με την Τουρκία, αλλά όχι υπό καθεστώς εκβιασμών και προκλήσεων. Δεν μπορεί η Τουρκία να επιδεικνύει αυτή την επιθετική στάση και εμείς να λέμε “ελάτε να συζητήσουμε”» δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Δένδιας στη Λιβύη: «Η Τουρκία έχει ευθύνες για αυτό που γίνεται στη Λιβύη»

Η Αθήνα ποντάρει πολλά στη στήριξη της Γαλλίας, η οποία έχει δεσμευτεί ότι θα έχει μόνιμη ναυτική παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο, στο πλευρό της χώρας μας.  

«Είμαι βέβαιος ότι η εξαιρετική συνεργασία μας με τη Γαλλία, στη βάση των κοινών μας θέσεων προάσπισης της διεθνούς νομιμότητας, θα συνεχιστεί και στο μέλλον επί τη βάσει κατανόησης, που σύντομα, ελπίζω, θα εκδηλωθεί με τον πλέον έμπρακτο τρόπο» επεσήμανε ο Νίκος Δένδιας.

Καθοριστική όμως είναι και η συμβολή των ΗΠΑ, ώστε να μην υπάρξει κάποιο θερμό επεισόδιο.  

«Οι ΗΠΑ επιθυμούν τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή. Προφανώς, κανείς μας δεν θέλει να φτάσουμε σε μια κρίσιμη στιγμή. Και σας βεβαιώνω ότι, σε σταθερή συνεννόηση και συνεργασία με τις ΗΠΑ, επιδιώκουμε να μη φτάσουμε σε “κρίσιμη στιγμή”» πρόσθεσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ.

Όχι σε μονομερείς ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο, λέει η Μόσχα, φωτογραφίζοντας την Άγκυρα.

«Χρειάζεται συνεπής δουλειά για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και σχέσεων καλής γειτονίας, όπως και η αποφυγή μονομερών ενεργειών που μπορούν να προκαλέσουν την όξυνση της κατάστασης» υπογράμμισε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα στα «Νέα».

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top