Κορωνοϊός: Χαλαρώνει την καραντίνα η Βρετανία, αλλά όχι για την Ελλάδα

Δεν περιλαμβάνεται η χώρα μας στη λίστα των εξαιρέσεων

Η Ελλάδα δε θα περιλαμβάνεται τελικά στη λίστα των χωρών για τις οποίες αίρονται οι κανόνες καραντίνας στη Βρετανία, όπως δήλωσε  σήμερα ο υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς στο ραδιόφωνο του BBC. 

Βρετανία: Καραντίνα τέλος για ταξιδιώτες από 75 χώρες

Το ίδιο θα ισχύει επίσης και για τους πολίτες από τις ΗΠΑ. Ωστόσο η Αγγλία χαλαρώνει από τις 10 Ιουλίου τους κανόνες καραντίνας για περίπου 50 άλλες χώρες, ανάμεσά τους η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία. 

«Η Ελλάδα δε θα είναι αρχικά στη λίστα γιατί μέχρι τις 15 Ιουλίου δε θα δέχεται πτήσεις από την Βρετανία», είπε ο Βρετανός υπουργός, προσθέτοντας πως αν αλλάξει κάτι από την πλευρά τις Ελλάδας στις 15 Ιουλίου η Βρετανία θα επανεξετάσει τη δική της λίστα.

Ο πλήρης κατάλογος των χωρών για τις οποίες θα ισχύσει η άρση της καραντίνας στη Βρετανία αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στη μέρα. 

Κορωνοϊός: Πάνω από μισό εκατομμύριο οι νεκροί στον κόσμο

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, οι ταξιδιώτες που φτάνουν στη Βρετανία θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για 14 μέρες. 

Μάλιστα η βρετανική κυβέρνηση είχε επισημάνει με νόημα πως αναμένει ότι μετά από τη χαλάρωση των κανόνων καραντίνας για τους πολίτες συγκεκριμένων χωρών, αναμένει να πράξουν ανάλογα και οι χώρες αυτές, χαλαρώνοντας τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τους Βρετανούς. 

Κορωνοϊός: Μόλις επτά τα εισαγόμενα κρούσματα - Ανησυχία για την Ξάνθη

Επίσης το Σάββατο το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας θα ανακοινώσει τις χώρες που εξαιρεί από τις ταξιδιωτικές του οδηγίες και στις οποίες οι Βρετανοί θα μπορούν και πάλι να πηγαίνουν για διακοπές. 

Κορωνοϊός: Σάλος με τις εικόνες συνωστισμού στις παραλίες της Βρετανίας

Ο υπουργός Μεταφορών, δήλωσε πως οι αλλαγές αυτές είναι θετικές για τους Βρετανούς πολίτες, επεσήμανε όμως πως η καραντίνα μπορεί να επιστρέψει για χώρες με τις οποίες επανασυνδέεται η Βρετανία. 

Βρετανία: Νέα άρση μέτρων στις 4 Ιουλίου - Τι επαναλειτουργεί

Οι αλλαγές θα ισχύουν μόνο για την Αγγλία και όχι για τη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία. Η Βρετανία έχει τον υψηλότερο αριθμό θυμάτων από τον νέο κορωνοϊό στην Ευρώπη, με 44.000 επιβεβαιωμένους θανάτους. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top