Βρετανία: Νέα άρση μέτρων στις 4 Ιουλίου - Τι επαναλειτουργεί

Αλλάζουν οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης

Η Βρετανία μπαίνει ξανά σε ρυθμός κανονικότητας μετά το γενικό lockdown που είχε επιβληθεί λόγω κορωνοϊού. Έτσι, από τις 4 Ιουλίου, παμπ, εστιατόρια, ξενοδοχεία και κομμωτήρια ετοιμάζονται να ανοίξουν ξανά τις πόρτες τους, ενώ οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης αναμένεται να χαλαρώσουν.

Κορωνοϊός: Αυτή η χώρα παραμένει σε πολύ ενεργή φάση της πανδημίας

Όπως ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, η πρόβλεψη για τήρηση απόστασης δύο μέτρων θα μειωθεί σε τήρηση απόστασης μεγαλύτερης του ενός μέτρου και η νέα αξιολόγηση για την απόφαση αυτή θα δημοσιευτεί εντός της εβδομάδας. Ωστόσο, επεσήμανε ότι όλα τα μέτρα θα είναι «αναστρέψιμα».

Τι θα ισχύει από τις 4 Ιουλίου - Τι ανοίγει

Έτσι, από τις 4 Ιουλίου δύο νοικοκυριά θα μπορούν να συναντιούνται και να διαμένουν σε ένα σπίτι, ενώ αναμένεται να επαναλειτουργήσουν και οι εξής χώροι:

-    Εστιατόρια, παμπ, μπαρ: Θα εξυπηρετούν μόνο σε εσωτερικό χώρο και οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να ζητάνε από τους πελάτες να τηρούν τους κανόνες αποστασιοποίησης.

-    Ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα, κάμπινγκ και πάρκα τροχόσπιτων, θα λειτουργούν με αυστηρούς κανόνες καθαριότητας.

-    Θέατρα και χώροι μουσικής, χωρίς τη διεξαγωγή ζωντανών παραστάσεων.

-    Οι γάμοι θα μπορούν να διεξάγονται με μέχρι 30 καλεσμένους, τηρουμένων των απαιτούμενων αποστάσεων, αλλά το τραγούδι θα απαγορεύεται.

-    Κομμωτήρια και μπαρμπέρικα θα μπορούν να επαναλειτουργήσουν με αυστηρά προστατευτικά μέτρα, όπως χρήση προσωπίδας.

Τι θα παραμείνει κλειστό

Στον αντίποδα, κλειστά θα παραμείνουν:

-    Κλειστά γυμναστήρια, κλειστοί χώροι άθλησης και χορού, πισίνες και υδάτινα πάρκα

-    Νυχτερινά μαγαζιά και καζίνο

-    Σπα και κέντρα αισθητικής

-    Καταστήματα υπηρεσιών μασάζ, δερματοστιξίας (tattoo) και piercing

-    Εκθεσιακά και εργασιακά κέντρα, με εξαίρεση εκείνα που εργάζονται για αυτόν τον χώρο.

Ο Μπόρις Τζόνσον υπογράμμισε ότι μετά τους σκληρότερους περιορισμούς που τέθηκαν σε περίοδο ειρήνης, η κυβέρνηση ανακοινώνει την περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών, καθιστώντας ευκολότερο στους πολίτες να συναντήσουν τους φίλους και τις οικογένειές τους και να επιστρέψουν στην δουλειά τους. 

Μάλιστα, τόνισε ότι κάθε αλλαγή που ανακοινώνεται εξετάζεται προσεκτικά, ενώ οποιαδήποτε στιγμή υπάρξουν αναζωπυρώσεις, η κυβέρνηση θα τις αντιμετωπίσει τοπικά και δε θα διστάσει να επαναφέρει τα μέτρα σε εθνικό επίπεδο, εάν χρειαστεί.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top