Μακελειό στο Μεξικό: Πυροβολισμοί με δεκάδες νεκρούς σε κέντρο απεξάρτησης

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πάντων

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι επτά τραυματίστηκαν σε επίθεση που πραγματοποίησαν ένοπλη σε κέντρο απεξάρτησης τοξικομανών στην πόλη Ιραπουάτο του Μεξικού. 

Σύμφωνα με διεθνή μέσα οι δράστες έφτασαν στο κέντρο με ένα κόκκινο αυτοκίνητο, ανάγκασαν τα θύματά τους να ξαπλώσουν στο έδαφος και μετά τα γάζωσαν με τα όπλα τους, δολοφονώντας τα εν ψυχρώ. 

Φωτογραφίες από το σημείο που δημοσιεύτηκαν δείχνουν τουλάχιστον έντεκα πτώματα να κείτονται μπρούμυτα στο πάτωμα ενός δωματίου. 

Οι αρχές αναζητούν το όχημα με το οποίο έφτασαν στο σημείο της επίθεσης οι δολοφόνοι.

Η επίθεση είναι μια από τις χειρότερες από τότε που ο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ ανέλαβε την προεδρία της χώρας πριν από 19 μήνες. Ο ίδιος δήλωσε ότι η κυβέρνησή του δε θα επιτρέψει η χώρα να «βυθιστεί στην αναρχία και τις ταραχές».

Η πολιτεία Γκουαναχουάτο, ένα από τα κύρια βιομηχανικά κέντρα της χώρας, με μεγάλα εργοστάσια κατασκευής αυτοκινήτων, πλήττεται σκληρά από βία που συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα. Εγκληματικές οργανώσεις όπως τα καρτέλ Νέα Γενιά Τζαλίσκο και το Σάντα Ρόσα ντε Λίμα επιχειρούν σε αυτήν την πολιτεία, και εμπλέκονται σε εκβιασμούς, απαγωγές και κλοπές καυσίμων, εκτός από εμπόριο ναρκωτικών.

Στις 21 Ιουνίου, οι αρχές ανακοίνωσαν τη σύλληψη 26 ατόμων για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι ανήκουν στο καρτέλ Σάντα Ρόσα ντε Λίμα. Η ανακοίνωση προκάλεσε αποκλεισμούς δρόμων και πυρπολήσεις οχημάτων στις πόλεις Κελάγια, Σαλαμάνκα και Βιγιαγκράν.

Τα κέντρα αποκατάστασης αποτελούν στόχο εγκληματικών συμμοριών στο πλαίσιο ενός πολέμου που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή για τον έλεγχο του εμπορίου ναρκωτικών.

Στις 6 Ιουνίου, δέκα άνδρες δολοφονήθηκαν όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε ένα κέντρο αποκατάστασης εξαρτημένων στο Ιραπουάτο. 

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε εμπρηστική επίθεση από μέλη συμμορίας σε ένα μπαρ στο λιμάνι Κοατσακοάλκος του νότιου Μεξικού τον περασμένο Αύγουστο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top