Παραλίγο τραγωδία στο Tate Modern: Νεαρός έσπρωξε 6χρονο από τον 10ο όροφο

Καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκιση - Ήθελε να τον δείξει η τηλεόραση

Το μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στο Λονδίνο / Reuters

Με 15 χρόνια φυλάκισης ήρθε αντιμέτωπος ένας 18χρονος που παραδέχτηκε ότι έσπρωξε στο κενό ένα μικρό αγόρι από το μπαλκόνι του 10ου ορόφου στο Tate Modern του Λονδίνου το 2019.

Ο 17χρονος τότε Jonty Bravery συνελήφθη από τη βρετανική αστυνομία τον Αύγουστο του 2019, αφού κατηγορήθηκε ότι έριξε ένα εξάχρονο αγόρι από τη Γαλλία από μια πλατφόρμα στη γκαλερί τέχνης, με αποτέλεσμα το παιδί να πέσει από μεγάλο ύψος και να υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς.

Δύο νεκροί από επίθεση ενόπλου σε πολυκατάστημα στις ΗΠΑ    

Τη ζωή του παιδιού έσωσε η οροφή του πέμπτου ορόφου του μουσείου, όπου και προσγειώθηκε. Όπως τόνισε ένας δικαστής κατά τη διάρκεια της δίκης του 18χρονου Bravery την περασμένη Παρασκευή «ο νεαρός είχε την πρόθεση να σκοτώσει κάποιον εκείνη τη μέρα».

Η δικαστής του Κεντρικού Ποινικού Δικαστηρίου, Maura McGowan, σημείωσε επίσης ότι ο Bravery είχε διαγνωστεί με διαταραχή του φάσματος του αυτισμού και διαταραχή της προσωπικότητας, σύμφωνα με το CNN, ωστόσο του είπε κατά τη διάρκεια της δίκης ότι «μόνο αυτές οι συνθήκες δεν εξηγούν την προσβλητική και τη γενική συμπεριφορά σας».

Σύμφωνα με δελτίο τύπου από την Υπηρεσία Εισαγγελίας του Crown, ο 18χρονος ομολόγησε την ενοχή του για μια απόπειρα δολοφονίας τον Δεκέμβριο, ενώ μετά τη σύλληψή του είπε στις Αρχές ότι ήθελε να κάνει κακό σε κάποιον ώστε να βγει στην τηλεόραση. 

Συναγερμός στο Λονδίνο: Μεγάλη φωτιά σε συγκρότημα πολυκατοικιών

Το μικρό αγόρι από τη Γαλλία βρισκόταν σε διακοπές με την οικογένειά του όταν συνέβη το περιστατικό, ενώ παραμένει στο νοσοκομείο. Οι γονείς του ανέφεραν τον Μάιο ότι το παιδί τους σημειώνει πρόοδο στην ανάρρωσή του, αν και «πρέπει ακόμα να περάσει την ημέρα του σε ένα καλούπι με σχήμα καρέκλας στερεωμένο στην αναπηρική του καρέκλα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top