Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Τουρκία

Έγινε αισθητός στα ελληνικά νησιά

Ισχυρός σεισμός, μεγέθους 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Τουρκία. 

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο σεισμός σημειώθηκε 38 χλμ βορειοανατολικά της πόλης Μανίσα και 71 χλμ βορειοανατολικά της Σμύρνης. Το εστιακό του βάθος ήταν μόλις 10 χλμ. 

Μετά τον αρχικό σεισμό, σημειώθηκε μετασεισμός 3,2 Ρίχτερ.

Ο νομάρχης  της Μανίσας, Γιασάρ Καράντενιζ δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί τραυματίες ή ζημιές. Μόνο ένα σπίτι υπέστη ρωγμές στην επαργία Τούργκουτλου.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ πρόσθεσε πως η περιοχή του Αιγαίου είναι σεισμογενής και ανά πάσα στιγμή όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι για έναν σεισμό.

Ο  Υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε ότι δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές μέχρι στιγμής και ότι γίνονται ακόμη έρευνες. Ο σεισμολόγος Σουκρού Ερσόι δήλωσε στο CNN Turk ότι η Σμύρνη είναι επίπεδη γι' αυτό και είναι φυσιολογικό να γίνει αισθητός ο σεισμός, ειδικά σε αυτήν την περιοχή, όπου υπάρχουν πολλά ρήγματα.

«Δεν είναι έκπληξη αυτός ο σεισμός. Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν σεισμοί αυτής της κλίμακας στην περιοχή. Οι σεισμοί κοντά στους 5 βαθμούς στην κλίμακα Ρίχτερ συνήθως δεν προκαλούν ζημιές», ανέφερε.

«Είναι μία περιοχή που δίνει τέτοιους σεισμούς, της τάξεως πέντε έως έξι και στη συγκεκριμένη περιοχή τον τελευταίο χρόνο έχουμε αρκετούς σεισμούς μεσαίου μεγέθους γύρω δηλαδή στους πέντε ρίχτερ, που σημαίνει πως υπάρχει μία δραστηριότητα, μία έξαρση στην περιοχή Βορειοανατολικά της Σμύρνης ωστόσο δεν προκαλεί κάποια ανησυχία αυτό για τον Ελλαδικό χώρο διότι είναι σε μεγάλες αποστάσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star και την Άννα Σανοζίδου ο Aθανάσιος Γκανάς  διευθυντής Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top